Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio Suisse beperkt afzet import knoflook

De teelt van biologische knoflook is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen in Zwitserland. Van tien hectare in 2011 is het areaal vorig jaar gestegen tot 47 hectare, aanzienlijk meer dan de conventionele teelt, die op 19 hectare plaatsvindt. Bio Suisse beperkt de verkoop van geïmporteerde knoflook om de Zwitserse teelt te promoten en het aanbod veilig te stellen.

"De vraag naar biologische groenten is de afgelopen jaren sterk gegroeid", zegt David Herrmann, mediafunctionaris bij Bio Suisse. Daarnaast zijn de rassen alsook de teelt zodanig geoptimaliseerd dat hogere en stabielere opbrengsten kunnen worden behaald. Biologische groenten waren in 2023 goed voor 30,7 procent van de verkoop in de detailhandel. "Omdat Zwitserse knoflook normaal gesproken niet het hele jaar door aan de vraag kan voldoen en er nog potentieel is op het gebied van houdbaarheid, is import nog steeds noodzakelijk", legt Herrmann uit.

Meer weten over de Zwitserse knoflookteelt? Klik hier voor ons interview met knoflookteler Hermann Huber in 2022.

Bron: lid
Foto: Dreamstime

Publicatiedatum: