Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1.500 hectare steenfruit getroffen in Murcia

"Dankzij vroege seizoenstart is hagelschade beperkt gebleven"

Afgelopen zaterdagmiddag beschadigde een zware hagelstorm ongeveer 1.500 hectare paraguayo's, perziken, nectarines en abrikozen in Cieza, in de Spaanse regio Murcia.

"Murcia is sowieso een gebied waar de oogst vroeg plaatsvindt en dit jaar loopt het seizoen ook nog eens een tiental dagen voor op het gebruikelijke schema. Zo was ongeveer 70% van het fruit in de getroffen gebieden al geplukt", zegt Joaquín Gómez, voorzitter van Apoexpa.

"We hebben het over een verlies van circa 5.000 ton fruit van latere rassen. Mocht het seizoen geen voorsprong hebben gehad, dan hadden we het nu over een verlies van bijna 50.000 ton", vertelt de voorzitter van deze telers- en exporteursvereniging uit Murcia.

Er is in Cieza bijna 30 liter per vierkante meter regen gevallen. In de komende dagen zal de schade verder worden beoordeeld om de aanvragen tot steun te kunnen indienen.

Het steenfruitseizoen in de regio Murcia bevindt zich nu in de laatste fase. Binnenkort begint het druivenseizoen. "Op dit moment wordt er steenfruit geoogst in verschillende teeltgebieden in Spanje. De concurrentie op de markt neemt toe. We zullen nog min of meer één week grote volumes oogsten. Aan het eind van de maand begint het druivenseizoen in Mazarrón en Águilas."

Voor meer informatie:
Apoexpa
C. San Martín de Porres, 3
30001 Murcia (Spanje)
Tel: +34 968 20 48 72
[email protected]
apoexpa.es

Publicatiedatum: