Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Top 10 retailers België

Duitsland: Nieuwe Aldi-CEO wil inkoop internationaliseren
Aldi Nord reorganiseert zijn inkoopmanagement en wil zijn krachten over de grens bundelen. Een veteraan van Lidl werd ingeschakeld om te helpen bij het proces. Op 1 juli wordt Alexander Lauer de Chief Procurement Officer van Aldi Nord. Lauer werkte tot 2020 voor rivaal Lidl, maar neemt nu het stokje over van Jürgen Schwall, meldt Lebensmittel Zeitung.
Bron: retaildetail.eu

Italië: Todis ziet sterke groei in 2023, gaat 24 winkels openen
Discounter Todis, eigendom van de coöperatie Pac2000A Conad, sloot 2023 af met een omzet van €1,17 mld, wat een omzetstijging van 16% weerspiegelt (+5,5% op vergelijkbare basis). Todis heeft ambitieuze plannen voor 2024, met een extra 24 winkels gepland, samen met 26 renovaties van bestaande locaties, waarbij ongeveer €20 mln wordt geïnvesteerd.
Bron: esmmagazine.com

Amazon en Monoprix versterken samenwerking om online boodschappen beschikbaar te maken voor alle klanten in Frankrijk
In een LinkedIn post zei Amazon: "Onze Monoprix boodschappenbezorgservice is nu beschikbaar voor alle Amazon-klanten in gedekte gebieden, ongeacht het Prime-lidmaatschap. Amazon en Monoprix bieden een grote selectie aan boodschappen, waaronder vlees, groenten, fruit en zuivelproducten".
Bron: retailtechinnovationhub.com

Hellofresh krijgt voet aan de grond in Spanje met zijn op maat gemaakte maaltijden
Een Spaans gezin verspilt gemiddeld ongeveer 65,5 kilo eten en drinken per jaar. Meestal fruit (30,9%) en groenten (13%). Dit zijn de laatste beschikbare gegevens voor 2022 die onlangs zijn vrijgegeven, samenvallend met een piek in de retailprijzen sinds maanden. In deze context vertelt Hellofresh, een leverancier van receptenpakketten, trots dat ze er de afgelopen 10 jaar in geslaagd zijn om hun voedselaanbod zo goed aan te passen dat hun klanten 72% minder voedselverspilling genereren dan een doorsnee gezin.
Bron: lavanguardia.com

VK: Waitrose neemt maaltijdbezorgdienst Dishpatch over
Waitrose heeft de maaltijdbezorgdienst Dishpatch overgenomen om "nog meer nieuwe en opwindende voedselervaringen" naar haar klanten te brengen. Waitrose verklaarde dat de overeenkomst in lijn was met hun ambitie om het vertrouwde adres voor fijnproevers te zijn.
Bron: retailgazette.co.uk

Cypriotische voedselprijzen stijgen ondanks btw-verlaging
De prijzen voor AGF op Cyprus trotseerden de inspanningen van de regering om de inflatie te beteugelen, zo blijkt uit gegevens van de Consumentenbond. Groenten en fruit stegen in mei met respectievelijk 21,53% en 16,82% ten opzichte van april.
Bron: in-cyprus.philenews.com

Top 10 retailers België
1. Omzet Colruyt: €8,23 mld (2022)
2. Omzet Delhaize: €8,8 mld (2023, geschat)
3. Omzet Carrefour: €3,8 mld (2022)
4. Omzet Aldi: €2,9 mld (2023, geschat)
5. Omzet Lidl: €1,88 mld (2023, geschat)
6. Omzet SPAR (Colruyt): €707 mln (2020)
7. Omzet Makro C&C (Metro): €647 mln (2021)
8. Omzet Intermarché: €497 mln (2020)
9. Omzet SPAR Lambrechts: €185 mln (2020)
10. Omzet Bio-Planet omzet: €178 mln (2021)
Bron: esmmagazine.com

VK: TDR Capital wordt meerderheidsaandeelhouder van Asda
Het Britse Asda heeft gezegd dat participatiemaatschappij TDR Capital meerderheidsaandeelhouder wordt van de retailgroep door de overname van het aandeel van Zuber Issa in het bedrijf, dat nu nog voor 10% in handen is van de Amerikaanse reus Walmart Inc. Door Zuber Issa's belang van 22,5% over te nemen, krijgt TDR 67,5%, terwijl 22,5% nog in handen is van zijn broer Mohsin. Asda zei dat de transactie in het derde kwartaal van 2024 afgerond zal zijn.
Bron: reuters.com

Publicatiedatum: