Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede oogst, maar lagere vraag naar Griekse perziken en nectarines

De vraag naar Griekse perziken is niet op het niveau dat exporteurs graag zouden zien, vooral omdat ze veel volumes beschikbaar hebben, zegt Apostolos Tsinoglou, eigenaar van de Griekse fruitexporteur Europe Export: "Het Griekse perzikseizoen is momenteel in volle gang. Maar hoewel er grote hoeveelheden perziken beschikbaar zijn, zien we op dit moment niet veel vraag. De kwaliteit van de Griekse perziken is vrij goed, hoewel de kwaliteit iets lager is dan in het vorige seizoen. De grootte van de perziken is iets kleiner dan vorig jaar, want we zien veel perziken van maat A. Hetzelfde kan eigenlijk gezegd worden van de Griekse nectarines."

De prijzen voor nectarines en perziken liggen niet ver uit elkaar, benadrukt Tsinoglou. "Als we kijken naar de telersprijzen van perziken, dan liggen deze prijzen rond de 60 eurocent per kilo, voor nectarines ligt deze prijs rond de 70 eurocent per kilo. De exportprijs voor afzet is respectievelijk 1 euro per kilo voor perziken en 1,10 euro per kilo voor nectarines.

De meeste perziken van Europe Export vinden een bestemming op de Europese markt: "Zoals onze bedrijfsnaam al doet vermoeden, zijn onze exportmarkten vooral te vinden in Europese landen, zoals Italiƫ, Nederland, Polen en Spanje. We hopen zeker dat de vraag de komende weken zal aantrekken, want we hebben aanzienlijke volumes klaarstaan en ondanks de iets lagere kwaliteit dan vorig jaar, is die nog steeds op een bevredigend niveau," besluit Tsinoglou.

Voor meer informatie:
Apostolos Tsinoglou
Europe Export 2016 P.C.
Tel: +30 69 066 66 996
[email protected]
www.europeexportsfruits.com

Publicatiedatum: