Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mozambikaanse citrustelers sluiten zich aan bij Zuid-Afrikaanse citrusvereniging

De Mozambikaanse citrussector heeft een belangrijke stap gezet richting groei en duurzaamheid door zich aan te sluiten bij de Citrus Growers Association of Southern Africa (CGA). De CGA en de Mozambique Citrus Association (MCA) hebben deze week een memorandum van overeenstemming getekend. Door zich aan te sluiten bij de CGA, krijgen Mozambikaanse boeren nu toegang tot een schat aan expertise en ondersteuning.

Tertius Strauss, Mozambikaanse citrusteler en algemeen directeur van Verdant Produce Mozambique, is enthousiast over de ontwikkeling: "Dit is het begin van wat een ongelooflijke reis zal blijken te zijn. Een reis die generaties lang zal voortduren, aangezien we een blijvende citrussector in Mozambique vestigen. Op dit moment is het nog erg klein, ongeveer 350 hectare, maar het heeft zoveel potentieel. Door ons aan te sluiten bij de CGA, zijn we bezig citrus in Mozambique op de kaart te zetten en naar het wereldtoneel te brengen."

De CGA en haar leden zullen de MCA op verschillende manieren ondersteunen. Deze omvatten technische assistentie van Citrus Research International (CRI), training door de Citrus Academy, en toegang tot internationale markten via gevestigde CGA-kanalen.

"Hoewel er op dit moment slechts twee grote citrusboerderijen zijn - één in de buurt van Maputo en één in de buurt van Massingir - gaat het niet om het aantal telers, maar om de toekomstige mogelijkheden. Bijvoorbeeld, de boomgaarden bij Massingir zijn slechts drie jaar oud. Op dit moment biedt het werk aan 150 mensen, maar wanneer het project voltooid is, zal het meer dan 800 banen verschaffen," legt Strauss uit namens de MCA.

De MCA is een brede groepering van belanghebbenden die actief zijn in de citrusindustrie. Ze zijn gemotiveerd om een bloeiende Mozambikaanse citrussector te vestigen door gebruik te maken van hun unieke voordelen, waaronder de nabijgelegen haven van Maputo. Momenteel worden citroenen, Valencia sinaasappels en grapefruits geteeld in het zuiden van het land.

Justin Chadwick, de CEO van de CGA, verwelkomde de MCA door te zeggen: "De CGA vertegenwoordigt al meer dan 1.560 telers uit Zuid-Afrika, Eswatini, Zimbabwe, Botswana en Namibië. Het is een groot genoegen om ook onze buren uit Mozambique te verwelkomen. We zijn nu echt een verenigde Zuid-Afrikaanse industrieassociatie. De wereld waardeert de kwaliteit van citrus uit onze regio. Dit vertegenwoordigt immense kansen voor iedereen in Zuidelijk Afrika. Door samen te werken, kunnen telers over de grenzen heen grotere efficiëntie, concurrentievermogen en winstgevendheid bereiken."

Voor meer informatie:
Justin Chadwick
Citrus Growers Association
[email protected]

Publicatiedatum: