Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische witte bonenseizoen begint binnenkort

Het Egyptische witte bonenseizoen gaat over slechts enkele dagen van start. Abdelkader Alhabouny meldt een mooi seizoen in het vooruitzicht, met een grotere oogst. Alhabouny: "De eerste oogst begint over een paar dagen. Vorig seizoen maakten we ons zorgen over de hoge temperaturen en de telers hebben zich aangepast door meer witte bonen te telen op de oude kleigronden rond de Nijl, in plaats van op de onlangs herwonnen woestijngrond."

De teler vervolgt: "De kleigronden zijn geschikt voor witte bonen en liggen in gebieden die weinig last hebben van extreme temperaturen. Dit betekent een hogere opbrengst dan vorig seizoen en een betere kwaliteit." In de tegenovergestelde richting hebben andere telers de teelt van uien verplaatst van kleigrond naar zandwoestijngrond, meldt een uienteler.

Om te voldoen aan de behoeften van de lokale Egyptische markt, een grote afnemer van witte bonen, is de oppervlakte sterk vergroot, meldt Alhabouny. Volgens zijn schattingen is het areaal met minstens 25% toegenomen. Hij voegt eraan toe: "De prijzen voor witte bonen zijn aantrekkelijk voor telers. De vraag neemt voortdurend toe, zowel op de lokale markt als voor de export."

De teler verwacht een oogst van "goede kwaliteit", voegt hij eraan toe. "De maten zijn goed, we hebben 180 stuks per 100 gram, 200 stuks, 210 tot 225 per 100 gram. De bonen zijn helemaal niet nat en hebben een goede kleur. Egyptische witte bonen staan goed bekend op de markt en ik ben blij dat ik dit jaar een uitstekende kwaliteit kan aankondigen."

Voor meer informatie
Abdelkader Alhabouny
Alhabouny Groep
Tel: +201090999229
E-mail: [email protected]
www.alhabounygroup.com

Publicatiedatum: