Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio Ruby Red genomineerd voor BioVLAM 2024

Zeven jaar na de lancering van de conventioneel geteelde variant ligt de Ruby Red tomaat sinds kort ook in bio-variant in de winkelrekken. "Deze marktlancering krijgt meteen de wind in de zeilen dankzij de nominatie voor de BioVLAM award", zo meldt BelOrta.

Vierde editie BioVLAM
Reeds voor het 4de jaar op rij gaat VLAM op zoek naar dé bio-ambassadeur van Vlaanderen. Daarmee richten ze het vizier op ondernemende initiatieven die de bio-sector een fiks duwtje in de rug geven. Gisteren werden de genomineerden bekend gemaakt, met ook de bio Ruby Red van BelOrta-teler Vitaetom bij de genomineerde kandidaten.

Ideaal moment voor marktintroductie
Bio Ruby Red slaagt erin om succesvol de overstap te maken naar de bio-rayon. "Uit gesprekken met klanten en eindconsumenten bleek dat er ruimte was voor de introductie van een tomatentype dat garant kan staan voor consistent uitstekende smaak. Bovendien wint de bio-markt, na een moeilijk 2022, opnieuw aan interesse en vraag. Het ideale moment voor marktintroductie dus."

Vrucht van hard werk
"We zijn heel trots dat we erin geslaagd zijn deze premium tomaat in de bio-teelt te introduceren", aldus teler Koen Van Hauteghem van Vitaetom. "Er spelen dan ook verschillende aandachtspunten mee wanneer je de stap van conventioneel naar biologische teelt wil zetten. Is het zaad geschikt voor bio-teelt, is het product compatibel met de grondteelt, past het in het teeltrotatieprincipe,… Het heeft de nodige voeten in de aarde gehad, maar we zijn blij dat we doorgezet hebben. Het eindresultaat mag er zijn!"

Naast Vitaetom zijn ook Bioboerderij De Vleterbeek, BLOMMM, Pajottenlander en 't Goed ter Heule genomineerd voor de BioVLAM award, zo meldt VLAM.

Jurybeoordeling
In de zomermaanden zal de vakjury de vijf genomineerde bedrijven bezoeken om van nabij kennis te maken met de projecten, en zo de finale beslissing te kunnen nemen. De genomineerde bio-ondernemers krijgen de kans om meer toelichting te geven over hun project, en dit in de praktijk aan de jury te laten zien.

De vakjury beoordeelt de projecten op basis van passie, innovatie en duurzaamheid. Aspecten die bekeken worden zijn: Wat zijn de inzet en het engagement van de persoon en/of het team voor de Vlaamse biosector? Levert dit vernieuwende product of concept een innovatieve bijdrage aan de Vlaamse biosector? In welke mate speelt de visie op continue verduurzaming een rol bij het concept?

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
Tel.: +32 (0)15 55 11 11
[email protected]
www.belorta.be

Publicatiedatum: