Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen willen zelfvoorziening knoflook opvoeren

Het Filipijnse ministerie van Landbouw wil de zelfvoorzienendheid van het land met knoflook verhogen tot 20% door de teelt in de Ilocos-regio en andere teeltgebieden in het land te verbeteren. Cheryl Marie Natividad-Caballero, ondersecretaris van Landbouw, benadrukte de strategische nadruk op knoflook binnen het programma voor hoogwaardige gewassen, als antwoord op de stijgende vraag. Dit initiatief wil de afhankelijkheid van het land van geïmporteerde knoflook verminderen, die momenteel 98% bedraagt van de jaarlijkse behoefte van ongeveer 130.000 ton.

Om dit doel te ondersteunen, wordt in Batanes een teeltbedrijf opgezet voor de teelt van zaailingen, die vervolgens worden gedistribueerd naar geselecteerde teeltgebieden. Het plan omvat niet alleen een verhoging van de teelt in de Ilocos regio, maar ook in regio's 2, 4-B en 10. Natividad-Caballero sprak de ambitie uit om knoflook opnieuw te vestigen als het "witte goud" van de Ilocos-regio, door gebruik te maken van het unieke aroma en de smaak die zowel de lokale als de internationale markt aanspreken. De inspanningen van het ministerie strekken zich ook uit tot het behoud van de lokale knoflookvariëteit door middel van een DNA-project dat diefstal van intellectueel eigendom moet voorkomen.

Dit initiatief is gebaseerd op de overtuiging dat de scherpheid en smaak van lokale knoflook die van geïmporteerde variëteiten overtreft, waardoor consumenten een krachtigere optie krijgen die kan leiden tot besparingen. De regering legt momenteel de laatste hand aan een financieel plan om te bepalen hoeveel geld er nodig is om de lokale knoflooksector te steunen. Op de markten in Metro Manila kost lokale knoflook momenteel ongeveer 400 peso per kilo, terwijl geïmporteerde knoflook tussen de 130 en 180 peso per kilo kost. Ondanks een daling van 2% in de knoflookteelt vorig jaar, blijft de Ilocos-regio de grootste leverancier en levert twee derde van de totale knoflookteelt van het land.

[P10 = € 0,16]

Bron: philstar.com

Publicatiedatum: