Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Balle Bros - Nieuw-Zeeland

Trage start Aziatische uienexport

De Nieuw-Zeelandse uienoogst kwam in april tot een succesvol einde. De meeste uien werden onder goede omstandigheden geoogst, behalve een klein aantal waarvan de oogst werd vertraagd door slecht weer.

"Telers zijn tevreden met het volume en de kwaliteit van de uien in hun schuren", zegt Simon Vale van Balle Bros. "Ik raam dat er dit jaar tussen de 220-230.000 ton is geoogst in Nieuw-Zeeland."

"De binnenlandse vraag naar uien is goed, omdat er veel immigranten naar Nieuw-Zeeland zijn gekomen en er dus meer mensen zijn om te voeden. De algehele teelt van groenten in Nieuw-Zeeland was dit jaar beter, waardoor de prijzen iets zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar."

Het grootste deel van de export naar Europa was eind april klaar en de totale volumes lagen ongeveer 10% lager dan vorig jaar. Dit was voornamelijk te wijten aan het feit dat de uiteindelijke volumes van het lokale Europese product hoger waren dan aanvankelijk gedacht.

"De export naar Azië verliep langzamer dan verwacht. Taiwan en Japan hebben dit jaar veel grotere oogsten gehad en Indonesië begint later dan normaal door de late uitgifte van importquota. Bij export naar Indonesië is het nog steeds verplicht om uien vóór verzending te fumigeren, maar de Nieuw-Zeelandse uiensector is in staat om aan deze nieuwe eis te voldoen.

"We hopen dat er voor volgend seizoen over een alternatieve fytosanitaire regeling kan worden onderhandeld en de betrokken ministeries van elk land zijn hierover in gesprek.

Nieuw-Zeelandse uien hebben te maken met een mix van concurrentie en de concurrentie verschilt per markt.

"De Nieuw-Zeelandse uiensector opereert vrij en ik zou zeggen dat er vriendschappelijke concurrentie is tussen Nieuw-Zeelandse exporteurs en natuurlijk, als een exportmarkt een ruim aanbod heeft van binnenlands product, dan vermindert hun trek in import. We hebben nog steeds uien van goede kwaliteit in opslag en verwachten dat we tot september/oktober van dit jaar uien beschikbaar hebben voor de export."

Voor meer informatie:
Simon Vale
Balle Bros. Exports Ltd.
Tel: + 64 9 2370898
[email protected]
www.ballebros.co.nz

Publicatiedatum: