Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vergers Cancel

Franse kersenoogst komt op gang met goede kwaliteit

Hoewel het kersenseizoen in Frankrijk dit jaar vroeg van start zou gaan, werd de oogst uiteindelijk vertraagd door regen en frisse temperaturen in de lente. Het was dus een moeilijke start van het seizoen door grillig weer."We plukten de eerste kersen op 13 mei. De regen veroorzaakte veel schade. We moesten veel partijen weggooien en alleen de kwaliteitskersen behouden. Alleen het fruit onder netten kon op de markt worden gebracht", zegt Alexandre Cancel, voorzitter van Vergers Cancel.

Van onderaanbod naar overaanbod
Terwijl er aan het begin van het Franse seizoen een tekort aan aanbod was op de Franse markt, is de situatie nu volledig omgekeerd. "Vorige week werd in alle teeltgebieden geoogst. Er was een overvloedig aanbod van kersen, terwijl de consumptie vrijwel onbestaande was als gevolg van het slechte weer en het einde van de maand. Er was veel meer aanbod dan vraag en de prijzen bewogen dienovereenkomstig. Terwijl ze twee weken geleden erg hoog waren, daalden ze vorige week en helaas bleven ze na dit weekend verder dalen."
Consumptie zal binnenkort weer aantrekken
Het ergste kan echter voorbij zijn. "De prijzen zullen nu dalen en er zullen winkelacties worden gedaan, wat zeker een positief effect zal hebben op de consumptie. Bovendien kan het goede weer niet langer uitblijven en de kwaliteit van de kersen die we nu hebben is uitstekend. Ze smaken heerlijk. We hopen dat de markt snel weer in evenwicht zal zijn."

Voor meer informatie:
Alexandre Cancel
Vergers Cancel
1 rue de l'Occitanie
ZA Barres 82100 Castelsarrasin (Frankrijk)
Tel: +33 (0)5 63 04 82 13
[email protected]
www.vergers-cancel.fr

Publicatiedatum: