Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SAPAM opent nieuw pakstation in Straatsburg

Groupe Sapam, opgericht in 1962 en gevestigd in het oosten van Frankrijk, hield op 7 mei open huis om zijn magazijn van 10.000 m² te presenteren aan verschillende partners, klanten en leveranciers. Dit was "een belangrijke stap in de versterking van de logistieke capaciteiten om de klanten beter van dienst te kunnen zijn".

"Geavanceerde infrastructuur voor geoptimaliseerde logistiek"
"Dit nieuwe pakstation van 10.000 m² in Straatsburg is uitgerust met de nieuwste technologieën om te voldoen aan de strengste normen op het gebied van milieuprestaties. Deze moderne faciliteit biedt essentiële operationele efficiëntie en zorgt voor een snelle en betrouwbare distributie van verse producten naar onze klanten. Het magazijn maakt gebruik van duurzame oplossingen zoals geothermische energie voor de airconditioning, waardoor de CO₂-voetafdruk wordt geminimaliseerd en een optimaal comfort voor de producten wordt gegarandeerd. Daarnaast is de zonnepaneleninstallatie op het dak, uitgevoerd in samenwerking met de Grand Est regio, gericht op het opwekken van 30% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik," zegt Managing Director Pierre Haentzler.

Bedrijfsuitbreiding en milieucertificering
"Het doel blijft om zoveel mogelijk verse en droge producten aan te bieden aan onze klanten. De verhuizing naar een groter pand stelt ons daarom in staat om ons assortiment en onze volumes uit te breiden, met betere werkomstandigheden voor kantoormedewerkers en een betere organisatie van de ruimte en opslag in het magazijngedeelte. De werkzaamheden werden vóór de installatie in 2022 uitgevoerd en gaan tot op de dag van vandaag door. In november 2023 breidde Sapam Straatsburg zijn activiteiten zelfs uit met zeevruchten, waarbij gebruik werd gemaakt van de expertise die was opgedaan in de andere dochterondernemingen van de Groep op het gebied van zeevruchten", zegt Haentzler. De Groep is nu ISO 14001 gecertificeerd, "een erkenning die een aanvulling is op de meer dan 10 certificeringen, waaronder Alsace Excellence."

Steun voor lokale producenten
"Voor Groupe Sapam is het belangrijk om meer partnerschappen aan te gaan met lokale telers (en klanten) en dit maakt zelfs deel uit van ons DNA. We hebben nu nauwe partnerschappen met bijna 200 telers rond onze magazijnen, waardoor we een verantwoorde en duurzame aanpak van onze inkoop bevorderen."

Voor meer informatie:
Groep SAPAM
55 rue du Marché Gare
67200 Straatsburg
Tel.: +33 (0)3 88 77 78 78
www.sapam.fr