Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plenty Food Nederland bezoekt biocyclisch-veganistisch landbouwbedrijf Moosfeld

Afgelopen week brachten Jeroen Koedam en Caroline Ligtenberg van Plenty Food Nederland een bezoek aan Moosfeld Gemüse GmbH, een teeltbedrijf in Singen-Bohlingen, nabij de Bodensee in Zuid-Duitsland. Het bedrijf draagt het Biocyclisch-Veganistische keurmerk.

Jakob Mannherz, mede-eigenaar en directeur van Moosfeld, en zijn collega Thomas Kessler ontvingen Jeroen en Caroline hartelijk. Na een rondleiding over het terrein kregen zij een diepgaand inzicht in de werkwijze van Moosfeld.

Duurzame Innovaties en teeltmethoden
Moosfeld Gemüse onderscheidt zich door zijn volledige toewijding aan plantaardige teelt, zonder enige vorm van commerciële veeteelt, slacht of dierlijke inputs. De rondleiding begon bij de eigen compostproductie en vervolgde in de kassen, waar onder andere tomaten en komkommers worden gekweekt, en de velden met buitenteeltgroenten.

Energie- en waterbeheer
Het bedrijf maakt gebruik van 100% hernieuwbare energiebronnen om de kassen te verwarmen, waaronder een thermisch zonne-energiesysteem en houtverwarmingssystemen. Met een uitgebreide fotovoltaïsche installatie voorziet Moosfeld in een groot deel van zijn eigen elektriciteitsbehoefte. Bovendien zorgt een nabijgelegen riviertje voor een betrouwbare watervoorziening.

Afzet en verkoopkanalen
De producten van Moosfeld worden afgezet via de regionale groothandel en lokale markten. Recentelijk is Moosfeld gestart met de verkoop via het platform Crowdfarming (www.crowdfarming.com), waardoor consumenten (biologische) producten direct bij de boer kunnen kopen.

Regeneratieve landbouw
Moosfeld legt een sterke nadruk op regeneratieve landbouwmethoden die humusvorming en bodemleven bevorderen. Jeroen en Caroline ontvingen na afloop van hun bezoek enkele kistjes met gezonde en smaakvolle groenten, die met veel enthousiasme werden aangenomen.

Voor meer informatie:
Plenty Food Nederland
Tel.: +31 (0)6 54385908
[email protected]
www.plentyfood.nl

www.biocyclische-veganlandbouw.org
www.biocyclic-vegan.org

Moosfeld Gemuse
Im Moosfeld 1
78224 Singen-Bohlingen
Tel.: +49 7731 / 23919
[email protected]
www.moosfeld.de

Publicatiedatum: