Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Eerste gele uien op Italiaanse markt"

"Momenteel bevinden we ons in een seizoensovergang voor uien. De afzet van het oogstjaar 2023 is afgerond en de eerste oogsten van vroege gele uien zijn al binnen in Veneto en Emilia Romagna. Wat betreft de prijzen? Deze variëren sterk en zijn afhankelijk van de kwaliteit en de internationale marktontwikkelingen," zegt Matteo Freddi, bedrijfsleider van "Freddi Onions" in de provincie Reggio Emilia.

Matteo Freddi op een archieffoto

"Het is belangrijk dat de vers geoogste ui geel is en niet groen, aangezien de groene kleur duidt op bederf door vocht. De afgelopen weken waren de uienprijzen niet geweldig, omdat het aanbod op de markt voldoende was om aan de vraag van de consument te voldoen. Nu hopen de telers terecht op een goede prijs, maar de internationale marktsituatie speelt hierbij een cruciale rol", licht Freddi toe.

Op de buitenlandse markt liggen de prijzen voor Nederlandse uien (oogst 2023) bij de start tussen 0,30 en 0,35 euro per kilo, terwijl Egyptische uien (oogst 2024) die in de havens aankomen, geprijsd worden tussen 0,50 en 0,60 euro per kilo.

"Italiaanse handelaren geven graag de voorkeur aan Italiaanse producten", zegt Freddi, "maar de inkopers in de retail kennen de prijzen van de buitenlandse uien en willen het maximale voor de laagste prijs. Wij zitten ertussenin, dus we moeten balanceren tussen het verbeteren van onze producten en het behouden van onze concurrentiepositie in de markt."

"De markt bevindt zich in een overgangsfase", besluit Freddi. "De allereerste zendingen witte en rode uien uit Sicilië zijn al aangekomen, maar de hoeveelheden zijn nog verwaarloosbaar."

Voor meer informatie:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE), Italië
Tel.: +39 0522 679831
[email protected]
www.cipollefreddi.it

Publicatiedatum: