Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Camposol verhoogt winst eerste kwartaal met 76,5%

Camposol Holding PLC, een multinationale onderneming die zich richt op het wereldwijd aanbieden van verse en gezonde voeding, heeft vandaag de voorlopige financiële resultaten voor het eerste kwartaal, dat eindigde op 31 maart 2024, bekendgemaakt. Camposol presteert sterk in het eerste kwartaal van 2024 en zet de positieve trend voort.

1) Financieel overzicht eerste kwartaal:

 • Verkochte volumes: 28.122 ton, een daling van 11% vergeleken met 1Q 2023.
 • Afzet: 152 miljoen dollar, een aanzienlijke stijging van 29% ten opzichte van 1Q 2023.
 • EBITDA: gestegen tot 60,4 miljoen dollar, een opmerkelijke stijging van 119,1% vergeleken met 1Q 2023.
 • EBITDA-marge: bereikte een indrukwekkende 40%, tegenover 23% in 1Q 2023.
 • Nettowinst: bereikte 36,0 miljoen dollar in 1Q 2024, een opmerkelijke stijging van 76,5% vergeleken met het hele jaar 2023.
 • Nettoschuld/EBITDA-ratio1: verbeterde tot 3,37x, wat het vijfde opeenvolgende kwartaal van verbetering betekent sinds de piek van 8,92x eind 2022. In het eerste kwartaal van 2023 bedroeg deze 8,27x.

2) Hoogtepunten eerste kwartaal:

 • In de periode van week 18 van 2023 tot week 14 van 2024 heeft Camposol zijn positie als belangrijkste exporteur van verse Peruaanse blauwe bessen versterkt, met een marktaandeel van 16%.
 • Camposol heeft zich gevestigd als de belangrijkste mango-exporteur in Peru voor het seizoen 2023-2024.
 • De succesvolle hercertificering onder de GlobalGAP-normen, bereikt zonder enige non-conformiteiten, onderstreept Camposol's niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid.
 • De uitzonderlijke prestatie van Camposol in de GRASP GLOBALGAP Risk Assessment on Social Practices illustreert hun standvastige toewijding aan sociale verantwoordelijkheid.
 • ADEX heeft Camposol geëerd met de prestigieuze "La Chaquitaclla Agroexportadora" award, als erkenning voor haar uitstekende prestaties en niet aflatende toewijding aan kwaliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu.
 • Camposol handhaafde met trots haar gewaardeerde positie binnen de top 100 van de Merco ESG Ranking 2023 en behaalde de prestigieuze tweede plaats in de sector land- en tuinbouw.
 • De bouw van fase 2 van het waterreservoir van het teeltbedrijf in Trujillo begon in februari 2024. Dit project zal de back-up irrigatiecapaciteit uitbreiden van 14 naar 21 dagen, waardoor een betrouwbare watervoorziening voor gewassen tijdens droge perioden wordt gewaarborgd.

3) Bericht van de CEO
Jose Antonio Gomez-Bazan, CEO van Camposol, is enthousiast over de prestaties van de onderneming in het eerste kwartaal: "Ik ben verheugd om de uitzonderlijke resultaten aan te kondigen die we hebben bereikt. Onze afzet bereikte een indrukwekkende 152 miljoen dollar, een opmerkelijke stijging van 29% ten opzichte van 1Q 2023. Even opmerkelijk is dat onze EBITDA steeg tot $60,4 miljoen, een opmerkelijke stijging van 119,1% over dezelfde periode. Bovendien bereikte onze nettowinst $36,0 miljoen, een aanzienlijke stijging van 76,5% vergeleken met het hele jaar 2023. Deze uitstekende prestaties werden gevoed door de uitzonderlijke prestaties van onze segmenten mango en blauwe bessen, waar de coördinatie van ons team van het veld tot onze distributiebedrijven een cruciale rol speelde bij het overwinnen van de uitdagingen in de sector."

"Daarnaast speelde ons gedisciplineerde financiële beheer een cruciale rol in het verbeteren van onze financiële positie door zowel de korte- als langetermijnschuld te verlagen. Door door te gaan met de efficiency-initiatieven die in 2023 zijn geïdentificeerd en prioriteit te geven aan schuldreductie, hebben we onze financiële stabiliteit versterkt en ons gepositioneerd voor aanhoudend succes. Ik ben enorm trots op de niet-aflatende inzet van ons team en optimistisch over de mooie toekomst die voor ons ligt."

Voor meer informatie:
Jossue Yesquen Lihim
Camposol Holding PLC
[email protected]

Publicatiedatum: