Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia en Nederland werken gestaag verder aan verbetering aardappelsector

Kenia en Nederland werken al tien jaar samen om de aardappelsector in Kenia vooruit te helpen. Deze samenwerking heeft geleid tot aanzienlijke investeringen van zowel Keniaanse als Nederlandse bedrijven, niet alleen in pootaardappelen, maar in de hele aardappelwaardeketen. Dit omvat opslagoplossingen, mechanisatie, verwerking en capaciteitsopbouw.

Begin en ontwikkeling
De samenwerking begon in 2012 en richtte zich in eerste instantie op het verbeteren van de pootaardappelsector toen gecertificeerde pootaardappelen schaars waren in Kenia. Vandaag de dag zijn de investeringen en mogelijkheden uitgebreid naar de levering van aardappelzaad, distributie, opslagoplossingen, teelt, verwerking en algehele ontwikkeling van de sector. Nederland, 's werelds grootste exporteur van pootaardappelen, bracht zijn expertise in om een levendige pootaardappelsector in Kenia te ontwikkelen. Bij het project, dat werd gefinancierd door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en uitgevoerd door Wageningen University, waren Nederlandse bedrijven en tal van Keniaanse belanghebbenden betrokken.

Effect op aardappelrassen
Een belangrijke prestatie was de toename van het aantal geregistreerde aardappelrassen in Kenia van 13 in 2013 naar 64 in 2023, met 34 rassen uit Nederland. Hieronder bevinden zich rassen die geschikt zijn voor verwerking, tafelgebruik en multifunctionele functies. Met name de beschikbaarheid van verwerkingsrassen van hoge kwaliteit, zoals Markies, Destiny, Taurus en Jelly, heeft de verwerkende sector in Kenia versterkt.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: