Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scoobic-voertuigen winnen terrein in Nederlandse steden

Er komen steeds meer Scoobic-voertuigen naar Nederland, vooral naar drukke steden en randstedelijke gebieden. Deze voertuigen zijn aangepast aan stedelijke omgevingen en zijn daarom klein, duurzaam en snel te verplaatsen. Dit merkt LMe Solutions, leverancier van Scoobic. "De Nederlandse markt is eindelijk klaar voor deze oplossing", aldus Karin van den Berg-Hulshoff, initiatiefnemer van LMe Solutions.

Scoobic is sinds 2018 de 'last mile'-marktleider in meerdere continenten. Onder andere Heineken en Amazon maken in het buitenland al gebruik van Scoobic. In 2022 kreeg het bedrijf voet aan de grond in Nederland. "De vraag naar Scoobic-voertuigen neemt toe, vanuit het hele land", aldus Van den Berg-Hulshoff. "Ik verwacht dat dit alleen maar meer gaat worden."

Duurzame ambities
Nederlandse bedrijven zoeken steeds vaker een oplossing om de 'last miles' van hun goederen - van het distributiecentrum naar de klant - zo duurzaam, snel en goedkoop mogelijk te maken. Ze willen kosten besparen en duurzamer bezorgen. Scoobic-voertuigen zoals bezorgfietsen, cargo bikes en minitrucks, bieden deze oplossing.

Minder drukte in steden
Het was een bewuste keuze van LMe om cargovoertuigen in te kopen bij Scoobic. "De kleine, efficiƫnte voertuigen van Scoobic zijn sneller te verplaatsen dan bestelbussen en kunnen daardoor vaker leveren. Bovendien nemen de voertuigen weinig ruimte in beslag. Dat is heel gewenst in de drukke steden en randstedelijke gebieden."

Vaker eigenaarschap van duurzame cargovoertuigen
Ook Hiltermann Lease is enthousiast over het leasen van Scoobic-voertuigen via LMe Solutions. "We merken dat ondernemers steeds meer behoefte hebben aan duurzame voertuigen", aldus Tom Zoontjes, accountmanager bij Hiltermann Lease. Deze behoefte wordt volgens hem aangewakkerd doordat veel grote gemeentes vanaf 2025 de zero-emissiezone invoeren. Dit betekent dat alleen nul-emissie vracht- en bestelauto's deze zone binnen mogen rijden.

Opkomst van financial lease
Daarnaast merkt Hiltermann Lease dat ondernemers last mile voertuigen steeds vaker financieren door middel van financial lease. Hierbij wordt de ondernemer uiteindelijk eigenaar van het vervoersmiddel. "Begrijpelijk, want financial lease biedt 100 procent financieringsmogelijkheid, liquiditeitsbehoud en mogelijk fiscale voordelen voor de ondernemer", licht Zoontjes toe.

Bron: Hiltermann Lease

Publicatiedatum: