Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brand verwoest pakstation Mabe in El Ejido

Een spectaculaire brand heeft maandagavond het pakstation van de groente- en fruitcoöperatie Mabe in Las Norias de Daza, in de Zuid-Spaanse provincie Almería, in de as gelegd. Brandweerlieden, medisch personeel en veiligheidsdiensten waren meteen ter plekke. Er zijn geen aanwijzingen dat er gewonden zijn gevallen, omdat de meeste arbeiders gelukkig al naar huis waren vertrokken toen de rookontwikkeling begon.

Volgens de lokale media was de opslagplaats van 25.000 vierkante meter die in brand vloog, een installatie die pas enkele jaren in bedrijf was. Naast de structurele schade aan het gebouw, vernietigde de brand ook de groenten en fruit die er waren opgeslagen, voornamelijk watermeloenen. De precieze schade moet nog moet worden opgemeten.

De brand was gisteravond nog niet geblust. Er waren vier brandweerkorpsen in de weer. De politie zorgde voor de ontruiming van het bedrijf en houdt nu toezicht op de nabije omgeving.

Hoewel de toegangsweg tot het bedrijf is afgesloten voor verkeer, wordt voorzichtigheid aanbevolen in de nabijgelegen gebieden en op de snelweg A7 vanwege de overmatige rookontwikkeling. Er wordt ook aangeraden dat woningen in de buurt hun ramen sluiten.

In onderstaande video deelt La Voz de Almería beelden van de brand:

De coöperatie Mabe telt ruim 450 leden die samen meer dan 1.100 hectare groente- en fruitteelt beheren. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer € 145 miljoen en behoort tot de top tien AGF-bedrijven in de provincie Almería.

Coexphal toont zich solidair
Coexphal en de bedrijven die tot de raad van bestuur behoren van deze telersorganisatie hebben de coöperatie Mabe hulp en steun aangeboden. Voorzitter Juan Antonio González en manager Luis Miguel Fernández namen onmiddellijk contact op met het getroffen bedrijf toen ze het nieuws hadden gehoord. "Dit is een moment waarop de steun van andere bedrijven van cruciaal belang is", aldus Juan Antonio González, die Mabe een deel van de faciliteiten van het onlangs geopende technologisch innovatiecentrum van Coexphal (Cit Coex) heeft aangeboden als operationeel centrum, evenals het voormalige pakstation van het bedrijf Labcolor.

Het is overigens niet het enige aanbod dat de coöperatie heeft ontvangen. Veel bedrijven hebben zich bereid getoond om via hun verkoopafdeling de producten van het getroffen bedrijf op de markt te brengen.

Luis Miguel Fernández heeft ook gewezen op de goede werking van de preventiedienst van Mabe, die er mede heeft voor gezorgd dat er geen lichamelijke letsels te betreuren vallen.

Bronnen: lavozdealmeria.com / europapress.es

Publicatiedatum: