Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We zijn een samenwerking opgestart met de grootste teler van bio-mango's in Ivoorkust"

Ivoorkust is een van de grootste mango-exporteurs ter wereld. Het Spaanse Frutas Fajardo heeft er dit jaar activiteiten opgestart. "Het seizoen in Ivoorkust is kort, maar heel intensief. We zijn nu ongeveer drie weken bezig met het op de markt brengen van mango's", zegt José Antonio Fajardo. "We werken al een paar jaar met fruit uit deze regio, maar we hebben nu de mogelijkheid om direct te gaan exporteren, waarbij we het fruit controleren vanaf de oogst tot de uiteindelijke verkoop."

"We werken samen met partnertelers, onder wie ook de grootste teler van biologische mango's in het land. Het doel is om volgend jaar een dochteronderneming van Frutas Fajardo op te zetten in Ivoorkust met het idee om niet alleen mango's te betrekken, maar ook andere exotische producten die daar worden geteeld, zoals ananas, noten en cacao. Het land is namelijk de grootste cacaoproducent ter wereld."

"Ondanks het feit dat Ivoorkust in Afrika ligt, is het veel dichter bij Spanje en Europa dan Brazilië, van waaruit een grote hoeveelheid mango's wordt geïmporteerd naar de Europese markt. Bovendien is de Braziliaanse teelt sterk afhankelijk van het klimaat, wat we ook dit seizoen hebben gezien. De markt is al een aantal maanden leeg, omdat er door de aanhoudende regen geen grote volumes beschikbaar zijn in Brazilië. Ook de kwaliteit is er niet. Klanten hadden dus een tekort aan mango's totdat het Afrikaanse fruit arriveerde", zegt José Antonio.

"Een ander voordeel dat het land te bieden heeft, is dat het de goede exportrassen heeft. Praktisch 95% van het geëxporteerde fruit is van het Kent ras, de rest zijn Keitt mango's. Daarnaast teelt Ivoorkust een ras dat met een groene kleur rijpt, de Amelie mango, die wordt gebruikt om te drogen. Het land is sterk in de productie van gedroogde mango's en voor ons is dit product een interessante mogelijkheid om te diversifiëren."

"De teelt in Ivoorkust is zowel conventioneel als biologisch. En omdat het er niet zoveel regent als in Brazilië, is er meer biologische teelt mogelijk, want dat betekent dat er weinig ziektedruk is. Het fruit hoeft dus nauwelijks behandeld te worden met gewasbeschermingsmiddelen."

Ivoorkust ontpopt zich als een strategische bron op de voorjaarsimportmarkt voor Frutas Fajardo, want het levert mango's voordat andere Afrikaanse leveranciers zoals Mali en Senegal op de markt komen en voordat het Spaanse seizoen in augustus begint. "Na de problemen van vorig seizoen wijst alles erop dat het dit jaar beter wordt. Als de zomer goed verloopt zonder grote hittegolven en we de volumes kunnen binnenhalen die we verwachten, zullen we één miljoen kilo eigen oogst bereiken, waarbij nog de opbrengst van al onze partnertelers moet worden opgeteld."

"Dus met onze nieuwe activiteiten in Ivoorkust, oogst in Spanje en import uit andere herkomsten kunnen we elke klant een continue levering garanderen van zowel groene als voorgerijpte mango's, zowel in conventioneel als biologisch. Frutas Fajardo is zelfs de grootste exporteur van biologische mango's in heel Europa."

Voor meer informatie:
Frutas Fajardo
Autovía del Mediterráneo A7
Salida 322 Ctra. Lobres-Molvizar Km 2
18611 Molvízar (Granada) – Spanje
Tel: +34 958 64 40 92
[email protected]
[email protected]
www.frutasfajardo.com

Publicatiedatum: