Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst vroege aardappelen Andalusië -30%

Het seizoen van de vroege aardappelen in Andalusië, dat voor ongeveer 60% voltooid is, zal afklokken op een opbrengstdaling van ongeveer 30%.

"De ziektedruk met onder meer meeldauw is toegenomen door regen in de paasweek. Samen met aardappelwormen en het tekort aan gewasbeschermingsmiddelen om die te bestrijden, zorgt dit voor een aanzienlijk opbrengstverlies", stelt de Andalusische vereniging Asociafruit, die 80% van de telers en handelaren van aardappelen in het Zuid-Spaanse gewest vertegenwoordigt.

"De oogst vordert goed, ondanks de schaarste aan arbeidskrachten, die dit seizoen erg nijpend is, en ondanks het feit dat de oogstwerkzaamheden enigszins gehinderd werden door de voorjaarsregens. Desondanks blijven de prijzen op een mooi niveau door de goede kwaliteit en de grote vraag op zowel de Spaanse als Europese markt", stellen ze bij Asociafruit.

"Als de situatie niet omslaat, zal het seizoen over twee weken voorbij zijn."

Voor meer informatie:
Asociafruit
Av. Málaga 16,
41004 Sevilla (Sevilla)
Tel: +34 954 42 42 98
[email protected]
www.asociafruit.com