Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rio Grande do Sul

Regen bedreigt meer dan 50% van de sinaasappel-, bergamot- en citroenoogst in Brazilië

De voorspelling is dat Rio Grande do Sul, een staat in Brazilië, dit jaar een verlies van meer dan 50% zal lijden in de oogst van sinaasappelen, bergamotten en citroenen, als gevolg van de klimatologische ramp. De schatting werd woensdag openbaar gemaakt door Luis Bohn, plaatsvervangend technisch manager van Emater/RS-Ascar, tijdens een buitengewone vergadering van de Citrus Sector Kamer van het Secretariaat van Landbouw (Seapi).

"Citrus is een van de meest getroffen gewassen, met onder andere vruchtval en ontbladering," zei Bohn.

Volgens de coördinator van de sectorkamer en voorzitter van de Montenegro Fruit Growers Association, Pedro Wollmann, variëren de problemen veroorzaakt door de klimatologische ramp in ernst in de Caí-vallei. "Ongeveer 80% van de citrustelers is direct getroffen en heeft volledige of gedeeltelijke verliezen geleden. We hebben nog nooit zoveel schade gezien in de geschiedenis van de citrusteelt in Rio Grande do Sul", verzekerde Wollmann.

Een van de grootste problemen is de vroege citrusteelt. De hoge luchtvochtigheid veroorzaakte een verlies van 70% van Caí en Ponkan bergamot. Late variëteiten vertonen scheuren en schimmelziekten. Er werden ook verliezen opgetekend in Bento Gonçalves en Veranópolis.

"We maken ons zorgen over de weerstand van de planten om het fruit, dat aan het vallen is, te behouden. De citroenteelt heeft een lange vegetatieve periode, die begint met vroege variëteiten en duurt tot september en oktober. Uit mijn ervaring in het veld blijkt dat de regen alle variëteiten heeft aangetast die nu vruchten dragen", benadrukt technisch directeur Claudinei Baldissera van Emater/RS-Ascar.

Vóór de overstromingen die verschillende gemeenten in de centrale depressie van de staat verwoestten, werd een daling van 40% van de 268.000 ton sinaasappelen voorspeld. Deze raming was te wijten aan het grote verlies van bloemen op de velden tijdens de voorjaarsregens van 2023. De teelt vindt plaats op 14.500 hectare, waarvan 3.95.000 hectare alleen al in de Caí- en Taquari-vallei. De voorspelling voor de bergamotoogst was 164.500 ton, waarvan 122.000 ton in de Caí- en Taquari-valleien. De regio is ook goed voor 80% van de 18.000 ton citroenen die jaarlijks in Rio Grande do Sul worden geproduceerd.

Bron: correiodopovo.com.br

Publicatiedatum: