Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, LuBa Fresh:

"Eerste Italiaanse druiven hebben de grond niet geraakt"

Tholen - Na een moeizaam druivenseizoen vanuit India met veel product en lage prijzen, is het Italiaanse seizoen met veel hogere prijzen van start gegaan. "We zijn 14 dagen geleden al gestart met het druivenseizoen vanuit Sicilië en dat was 14 dagen vroeger dan vorig jaar", vertelt Lucien de Wit van LuBa Fresh.

"Sicilië heeft een zachte winter gehad en de kwaliteit, grofte en smaak van deze druiven die in tunnels worden geteeld, zien er goed uit. We krijgen nu de variëteiten Victoria en Black Magic binnen in 5 kg. De afgelopen twee weken was de vraag enorm goed. Er zijn nog wel oude India-druiven op de markt, maar de mensen zijn echt op zoek naar verse druiven. De eerste aankomsten hebben amper de grond geraakt. Inmiddels komen er iets grotere volumes binnen", vertelt de importeur.

"Prijzen van de Italiaanse druiven liggen op een hoog niveau. Wij verkopen ze nu tussen de 3,50 en 4,25 euro per kilo, maar de mensen staan ervoor in de rij. Dat is elk jaar met de start van het Italiaanse seizoen. Op het gebied van zwarte druiven met pit zijn er ook geen alternatieven. Wel verwacht ik dat als er vanaf de tweede helft van juni meer druiven op de markt komen, de prijzen wel wat zullen dalen", aldus Lucien.

Aanvullend is ook het Egyptische druivenseizoen met de Prime Seedless deze week weer opgestart bij LuBa Fresh. Deze verkoopt LuBa Fresh hoofdzakelijk in schaaltjes van 4,5 kg naar de supermarkten en aan de groothandels. De Italiaanse druiven vinden met name hun weg naar de Duitse en Nederlandse groothandel. "Maar dat gaat door het hoge prijsniveau nog niet met pallets tegelijk", vertelt Lucien.

LuBa Fresh krijgt twee à drie keer per week verse aankomsten vanuit Italië binnen. "Sicilië is nu gestart en vanaf eind juni, begin juli vervolgen we het seizoen met de druiven vanuit Puglia. Ondanks de opmars van de pitloze druiven blijven de Victoria's, Italia's en Black Magic-druiven met pit vanuit Italië nog altijd erg in trek. Afhankelijk van het weer kunnen we doorgaan met Italiaanse druiven tot december, dus het komende half jaar kunnen we onze lol op", besluit Lucien.

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: +31 (0)77 777 7715
Mob: +31 (0)6 41273443
[email protected]
www.LuBaFresh.com