Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europa's grootste aanbieder biologische druiven laat de motoren warmdraaien

In verschillende Europese landen groeit de belangstelling voor biologische druiven. En dat merkt ook OP Tarulli, de grootste teler van biologische druiven van het continent. De telersvereniging levert het fruit van juli tot half december aan meer dan 20 supermarktketens.

"We zijn nog maar een paar weken verwijderd van de start van het nieuwe seizoen, maar we zijn al druk in de weer om de leveringen aan de retail zo goed mogelijk te plannen", zegt Marilena Daugenti Tarulli, sales manager bij dit bedrijf uit Apulië. "Tachtig procent van onze druiven wordt verkocht in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, de rest is bestemd voor Noord-Europa, met Denemarken als grootste bestemming. We zien ook een geleidelijke stijging van de verkoop in Frankrijk en Polen. Op de binnenlandse markt zijn we helaas nog niet zo sterk vertegenwoordigd als in het buitenland. Het zou een persoonlijke voldoening zijn om ook aan Italiaanse supermarkten te kunnen leveren, maar tot nu toe is de afzet marginaal en niet regelmatig. We bezitten een areaal van 300 hectare en betrekken ook product bij partnertelers die samen 100 hectare hebben. Biologische teelt is niet gemakkelijk, vooral met het veranderende klimaat, maar onze inspanningen om ons te onderscheiden werpen wel vruchten af."Cotton Candy biologische druiven

OP Tarulli oogst dankzij een ruim assortiment rassen vijf maanden per jaar druiven (van juli tot en met november), maar kan met gekoelde opslag de afzet verlengen tot vlak voor de kerstvakantie. "Van de vroege rassen zal er 20-30% minder geoogst worden dan in een normaal jaar. Over de middellate variëteiten kunnen we nog niet veel zeggen, maar ook daar verwachten we geen overvloedige volumes van."

De Tarulli groep is al Bio Suisse en Demeter gecertificeerd en heeft onlangs ook de biologische certificering Naturland verkregen. De telersorganisatie uit Apulië houdt zich ook aan de kwaliteitsprotocollen BRC, IFS, GlobalGAP en GRASP.

Voor meer informatie:
O.P. Ortofrutticoli Gruppo Tarulli Soc. Cons. a r.l.
Viale G. Saponaro Sindaco
70016 Noicàttaro (Ba) – Italië
Tel: +39 (0)80 478 37 61
[email protected]
gruppotarulliop.it

Publicatiedatum: