Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Premium Fresh - Tasmanië

"Eén van onze grootste uitdagingen is het verschepen vanwege de Rode Zee-crisis"

De uienoogst in Tasmanië eindigde in april na een zeer droog groeiseizoen, maar dit heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit bij teler Premium Fresh zeer goed is. "Een van onze grootste uitdagingen is het verschepen, door de situatie in de Rode Zee had Tasmanië nog meer te lijden omdat we moeite hadden om lege containers te krijgen en natuurlijk waren er extra kosten die gedeeld moeten worden", zegt Jim Ertler.

"Half april hadden we onze eerste aankomsten in Europa, met al onze inkopers daar wordt contact opgenomen en de prijzen worden vooraf overeengekomen. Ik hoor zeer gemengde berichten uit Europa, sommige gebieden lijken een goede uienvoorraad te hebben, terwijl andere gebieden een tekort hebben en de kwaliteit wisselt. Op dit moment valt er veel regen in Europa, wat gevolgen kan hebben voor de oogst van volgend jaar.

"We beginnen nu containers naar Zuidoost-Azië te sturen, maar Australië stuurt daar geen grote volumes naartoe. De binnenlandse markt is goed, maar niets bijzonders op dit moment."

Snackits met snackwortelen

Premium Fresh lanceerde vorig jaar een nieuwe verpakking met snackwortelen dat het erg goed doet in de Australische retailers. "In het begin konden we de vraag niet bijhouden, maar nu hebben we de aanplant van de speciale snackwortel uitgebreid en kunnen we de vraag bijna bijhouden. Zodra we de Australische markt hebben afgedekt, gaan we verder kijken."

Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmanië
Tel: +61 3649 888 88
[email protected]
www.premiumfresh.com.au

Publicatiedatum: