Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse uien goedkoper dan Egyptische op West-Afrikaanse markt

"Het Egyptische uienseizoen verloopt goed met een stabiele vraag", zegt Mina Antony, CEO van E2M. Na een exportverbod van zes maanden begon het seizoen begin april met overvloedige volumes.

"De vraag blijft solide en het seizoen verloopt soepel. Het lange verbod op de export van Egyptische uien heeft een gat in de markt achtergelaten dat we nu aan het opvullen zijn. In ons geval komt de vraag vooral van Canadese en Europese markten. Met uitzondering van de instabiele wisselkoersen staan we dit seizoen niet voor grote uitdagingen," zegt Mina.

Egypte en Nederland concurreren volgens Mina hevig op de West-Afrikaanse markten. "Onze prijzen voor West-Afrika zijn lager dan vorig seizoen, maar we kunnen nog steeds niet veel laden naar deze markten, waar uien uit Nederland goedkoper zijn. Dit geldt vooral voor de Mauritaanse markt, waar uien op grote schaal worden geconsumeerd."

Nadat een tekort aan uien de prijzen deed stijgen en de export werd verboden, hebben Egyptische telers zich voorbereid op het lopende seizoen door hun areaal aanzienlijk uit te breiden. Volgens professionele bronnen zijn de volumes echter niet in dezelfde verhouding gestegen als de areaaluitbreiding, als gevolg van opbrengstverlies door weersomstandigheden.

Voor meer informatie:
Mina Antony
E2M
Tel: +201271227787
[email protected]
www.e2m-eg.com

Publicatiedatum: