Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enza Zaden start bouw nieuwe onderzoekskas met focus op komkommer

Donderdag is het officiƫle startsein gegeven voor de bouw van nieuwe onderzoeksfaciliteiten in Enkhuizen. Verwacht wordt dat de eerste planten eind 2024 geplant kunnen worden.

Andreas Sewing, Chief Scientific Officer en Dirk Neelis, Chief Financial Officer van Enza Zaden onthulden het bouwbord en gaven hiermee het startsein voor de nieuwbouw.

Andreas: "De nieuwbouw is onderdeel van de bredere planvorming voor de locatie Enkhuizen. Met de groeiende wereldbevolking en het veranderende klimaat, is er een voortdurende vraag naar verbeterde groenterassen die bijvoorbeeld hogere opbrengsten geven, resistent zijn tegen ziektes of bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. De bouw van state of the art onderzoeksfaciliteiten ondersteunt Enza Zaden in de ontwikkeling van deze gewassen."

De nieuwbouw omvat de bouw van een 1 hectare grote kas, een bedrijfsgebouw, een technische ruimte en een energiecentrum. De faciliteiten zullen met name gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuwe komkommerrassen. In het ontwerp is rekening gehouden met diverse aspecten zoals duurzaamheid en het welzijn en vitaliteit van medewerkers.

Het ontwerp is modulair opgezet, waardoor het eenvoudig aan te passen is aan toekomstige uitbreidingen en duurzaamheidsinitiatieven. De nieuwbouw voorziet in 936 zonnepanelen, die stroom leveren aan zowel de nieuwe als de bestaande faciliteiten in Enkhuizen, en het hemelwater wordt opgevangen en opgeslagen in een gietwaterbassin. Na zuivering wordt dit gebruikt voor de teelt.

Voor meer informatie:
Enza Zaden
+31 (0)228 350100
[email protected]
www.enzazaden.com

Publicatiedatum: