Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

McCain Foods lanceert regeneratieve landbouw in Polen

"McCain is trots om samen met BNP Paribas Bank Polska een nieuw programma voor regeneratieve landbouw in Polen te lanceren, gebaseerd op een overgangspakket om aardappeltelers te ondersteunen in hun duurzaamheidsontwikkeling", zegt Roman Majchrzycki van McCain Foods. McCain ondersteunt Poolse aardappeltelers bij hun overgang naar duurzamere landbouwpraktijken met een reeks acties waaronder technische, commerciële en financiële ondersteuning. Het project is gelanceerd in samenwerking met BNP Paribas Bank Polska, de leider in het ondersteunen van groene transformatie in Polen.

Aardappelboeren worden geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen, zoals klimaatverandering, variabel en onvoorspelbaar weer, stijgende inputkosten en onzekerheid over regelgeving. McCain werkt samen met telers om de manier waarop aardappelen worden geteeld te veranderen door gebruik te maken van regeneratieve landbouw. Het raamwerk dat McCain wereldwijd heeft ontwikkeld is een ecosysteem-gebaseerde benadering van teeltbedrijven die gericht is op het verbeteren van de veerkracht, opbrengst en kwaliteit van telers. Dit wordt gedaan door de gezondheid van de bodem te verbeteren, de biodiversiteit te vergroten en de impact van synthetische inputs te verminderen. Aardappelboeren in Polen komen in aanmerking om deel te nemen aan dit nieuwe programma, dat deel uitmaakt van de wereldwijde verbintenis van McCain om regeneratieve landbouwpraktijken te implementeren in 100% van zijn aardappelareaal wereldwijd tegen het einde van 2030.

"Met dalende aardappelopbrengsten in heel Europa en steeds extremere klimaatomstandigheden is regeneratieve landbouw geen voorbijgaande trend: het is een kwestie van veerkracht voor onze hele toeleveringsketen. Het is de plicht van McCain om een robuust risicobeperkend pakket op te stellen om onze partners uit de landbouwsector te betrekken bij de overgang en onze bevoorrading op lange termijn veilig te stellen, en tegelijkertijd ecosystemen, biodiversiteit en bodemgezondheid te decarboniseren en te behouden", zegt Leslie Camus, Vice President Agriculture van McCain Europe," zegt Leslie Camus, Vice President Agriculture, McCain Europe.

Het project wordt ondersteund door BNP Paribas Bank Polska, de leider op het gebied van groene transformatie in Polen, waar de duurzame financiering aan het eind van het derde kwartaal van 2023 8,9 miljard PLN bedroeg, oftewel 9,8% van de totale kredietportefeuille van de bank. "We zijn er trots op een partnerschap aan te gaan met McCain, een van de wereldleiders in de duurzame transitie van de voedselwaardeketen. De samenwerking tussen BNP Paribas en McCain zal multidimensionaal zijn. Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid en expertise hebben we onze kracht bewezen in de samenwerking met multinationals. De unieke oplossingen maken het mogelijk om klanten van banken wereldwijd te ondersteunen en de competentie op elke lokale markt te verspreiden," zegt Szymon Bielawa, directeur, hoofd van de Noord-Amerikaanse Corporates Coverage bij BNP Paribas Bank Polska.

Voor meer informatie:
Roman Majchrzycki
McCain Foods
[email protected]

Elżbieta Bugalska,
BNP Paribas Polska
[email protected]

Publicatiedatum: