Met de pitten van sommige fruitsoorten is waakzaamheid geboden. Deze bevatten de plantengifstof cyanogene glycosiden. Als je een pit met deze giftige stof opeet, kan het in je lijf worden omgezet in cyanide, ook wel bekend als blauwzuur, zo schrijft BNNVARA. Zij keken in welke pitten veilig op te eten zijn en welke juist niet. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Belgian Fresh Food Institute wil kinderen Fruitwise maken
-
Dit is waarom avocado’s zo prijzig zijn: "Het zit ‘m in de tijd"
-
Bio-pompoenen te groot voor de supermarkt, dus organiseert teler een Pompoenraapdag
-
Groentehandelaar krijgt pompoen van tegen de 600 kilo binnen
-
Apenheul vervangt bananen door witlof en sprinkhanen
-
Inkapseling van citrusolie kan functionaliteit in voeding verbeteren
-
Prolan introduceert nieuwe verpakkingen en gereedschappen
-
Zwaarste tomaat weegt 4,39 kg
-
Toolbox voor Nationale Groente- en Fruitdag 2025 beschikbaar
-
Fruit Buddies winnen voor vierde keer op rij fruitmozaïekwedstrijd in Tiel