Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelteelt en export niet beïnvloed door overstromingen Rio Grande do Sul

In Rio Grande do Sul, Brazilië, heeft zware regenval tot enorme overstromingen geleid, meldt de Federatie van Industrieën van de Staat Rio Grande do Sul (Fiergs). Terwijl het dodental is opgelopen tot 151, heeft de overstroming economische schade aangericht die naar verwachting groter zal zijn dan die veroorzaakt door de recente pandemie.


Foto's: Luiz Siqueira / Brazil Min. Transport.

Vanuit Porto Alegre, de hoofdstad van de door de overstromingen getroffen staat, zegt Caroline Viecili, verkoop- en zakenspecialist van TFruits, een Braziliaans exportbedrijf van AGF-producten, dat ze niet direct door de regenval zijn getroffen: "Deze situatie vereist een intelligente herplanning van steden en infrastructuren."

Ze zegt, behalve voor appelen, dat de fruitteelt in Rio Grande do Sul voornamelijk de lokale markt dient en geen significante impact heeft op de Braziliaanse teelt en export. "Wij bij TFruits zetten onze export van appelen voort in partnerschap met Sanjo, een Braziliaans-Japanse coöperatie in Santa Catarina, een staat naast de onze, die ook niet door de regens is getroffen. Ondanks logistieke uitdagingen, vooral bij het gebruik van de haven van Rio Grande voor verzendingen, heeft TFruits haar exporten succesvol geregeld. Na zich in het eerste semester te hebben gericht op de export van Hass avocado's, wil het bedrijf nu de import en distributie van appelen in Brazilië verbeteren, een project in samenwerking met Sanjo, en de export van gember met Interfruit, een andere langdurige partner, te hervatten," legt ze uit.

Internationale oproep voor hulp voor de slachtoffers van overstromingen
De overstromingen in het zuiden van Brazilië zijn erg zwaar en de regen is niet gestopt. De staatsregering van Rio Grande do Sul heeft een website om fondsen te werven voor de slachtoffers van de overstromingen.

Voor meer informatie:
Felipe Silva
TFruits
Tel: + 55 51 3083 1108
[email protected]
www.tfruits.com.br

Publicatiedatum: