Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese knoflookseizoen twee weken eerder gestart met goede kwaliteit

Het nieuwe Chinese knoflookseizoen is van start gegaan, ongeveer een halve maand eerder dan normaal.

"De nieuwe knoflook is kleiner van formaat, maar van uitstekende kwaliteit. Dit jaar is er een lichte daling in de opbrengst. In Henan is de teelt van vroegrijpe knoflook met ongeveer 20 procent afgenomen, terwijl de teelt van middelrijpe knoflook in Shandong Jinxiang met ongeveer 10 procent is gedaald. De laatrijpe knoflook wordt momenteel nog geoogst. Daarnaast groeit het knoflookareaal in andere teeltgebieden buiten de belangrijkste productieregio's," aldus David Zheng, hoofd van Jining Martin International Trade Co.

"De prijs van nieuwe knoflook is relatief stabiel. Jinxiang halfdroge knoflook kost ongeveer ¥3-¥3,5 per kilogram, terwijl droge knoflook van betere kwaliteit rond de ¥4-¥5 per kilogram ligt, wat als een redelijk prijsniveau wordt beschouwd. In maart was de prijs van knoflook gestegen tot meer dan ¥6 per kilogram als gevolg van hoge prijzen door een zwakke vraag, waarna deze in april daalde naar ¥2-¥3 per kilogram. Voor en na de introductie van nieuwe knoflook is de prijs geleidelijk weer genormaliseerd."

Volgens David is de huidige exportsituatie van knoflook zeer bevredigend, met klanten die actief bestellingen plaatsen. Op dit moment is de Zuid-Amerikaanse markt het meest actief. Omdat Argentinië, de belangrijkste producent van Zuid-Amerikaanse knoflook, de winter ingaat, wordt de nieuwe Chinese knoflook dit jaar vroeg aangeboden. De knoflook is van goede kwaliteit, wat heeft geleid tot een toename van bestellingen uit deze markt.

Naast knoflook zijn uien ook een belangrijk product voor Martin International. David bezocht begin mei de teeltgebieden in Gansu om de groeiomstandigheden voor uien te beoordelen. Er werd gemeld dat het uienareaal in de noordwestelijke teeltgebieden dit jaar mogelijk iets zal afnemen. "Door een tekort aan water zullen verschillende uientelende gebieden in Gansu hun teeltareaal dit jaar met 30%-40% inkrimpen, en sommige gebieden zullen het planten zelfs opschorten. Ningxia heeft daarentegen overvloedige waterbronnen en teelt veel uien, en ook de teeltgebieden in Binnen-Mongolië ontwikkelen zich. Over het geheel genomen kan het uienareaal in het noordwesten van China met 10%-20% afnemen," aldus David.

De producten van Jining Martin International Trading Co Ltd omvatten knoflook, knoflookscheuten, uien, pepers en gember, met als belangrijkste exportmarkten Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Europa.

Voor meer informatie:
David Zheng
Jining Martin International Trade Co., Ltd
Tel: +86 182 6682 8656
[email protected]

Publicatiedatum: