Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BioMasters geeft impuls aan biodynamische fruitteelt

"Essentieel om te investeren in ontwikkeling nieuwe Demeter-rassen"

Tholen - BioMasters mag zich vanaf half mei officieel Demeter gecertificeerd noemen. Onlangs ontving de business unit van FruitMasters het internationale kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. Peter van der Schoot, commercieel manager bij BioMasters, vertelt dat BioMasters een impuls wil geven aan de biodynamische fruitteelt in ons land. Niet alleen door afzet te genereren, maar ook door te investeren in de ontwikkeling van nieuwe Demeter-fruitrassen.

Bij BioMasters zijn inmiddels drie biodynamische telers aangesloten die zachtfruit, appelen en peren telen. Dit zijn Loverendale Ter Linde in Oostkapelle, Fruitweelde in Ingen en De Ring in Oud-Sabbinge. Peter is trots op het behalen van de certificering: "Demeter staat voor vitale voeding uit een vruchtbare aarde, die bijdraagt aan de gezondheid van mens en planeet. We zijn erg blij dat we dit keurmerk hebben behaald. Hiermee mogen we officieel Demeter producten verkopen aan onze klanten. Er zijn specifieke vragen van afnemers die de meerwaarde van Demeter inzien en weten dat ze zich hiermee kunnen onderscheiden. Met hen gaan we partnerships aan om Demeter verder uit te bouwen."

Willemien Bouwer van Fruitweelde - © Lindenhoff Baambrugge

Ontwikkeling nieuwe Demeter-fruitrassen
Peter geeft aan dat bewust niet alleen naar de markt gekeken wordt. "We willen een impuls geven aan de biodynamische fruitteelt in Nederland, zodat die kan groeien. Essentieel daarvoor is dat we investeren in de ontwikkeling van nieuwe Demeter-fruitrassen. Bij Tim Moerman van Boomgaard Ter Linde en Harald van Oltheten van de Ring staat in een proeftuin diverse nieuwe rassen."

De commercieel manager beaamt dat er specifieke klanten zijn waarvoor Demeter heel belangrijk is. "Er zijn zeker zorgen over de ontwikkeling van de biodynamische teelt in Nederland, vooral in fruit is het Demeter-areaal de afgelopen jaren afgenomen. Stichting Demeter is dan ook heel blij dat wij dit initiatief genomen hebben. Er zijn impulsen nodig om te groeien en we moeten stappen zetten om deze teelt verder te brengen. Daar zit heel veel energie op. Hierbij gaat het zowel om hard- als zachtfruit. We willen op deze manier toegevoegde waarde leveren aan de Demeter-teler. We hopen natuurlijk dat er meer biodynamische telers bij ons gaan aansluiten."

Voor meer informatie:
Peter van der Schoot
BioMasters
06 51805873
[email protected]
www.bio-masters.nl