Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Miguel Barber van Pomelos MBC (Spanje):

"Aanbod grapefruit neemt sneller toe dan consumptie"

Het Spaanse grapefruitseizoen is bijna voorbij, maar duurt toch ruim twee weken langer dan vorig jaar vanwege de logge afzet. Het areaal in Spanje is de afgelopen jaren toegenomen en naar verwachting zal de opbrengst de komende jaren blijven stijgen. "Ik denk dat het aanbod eigenlijk sneller toeneemt dan de consumptie", zegt Miguel Barber van Pomelos MBC, een grote Spaanse grapefruitexporteur.

"De markt is het gehele seizoen traag, maar stabiel geweest. Het is meteen ook de reden waarom we dit jaar iets later zullen afronden. Normaal gesproken eindigen we de verkoop tussen half en eind mei, dit jaar gaan we door tot half juni", legt Barber uit. "En de prijzen blijven stabiel", voegt hij toe.

"Gelukkig is het niet te warm, waardoor het fruit goed aan de bomen blijft hangen. Toch moet er nu iets grondiger worden geselecteerd", merkt de teler en exporteur op. "Hoewel de eerste partijen grapefruit uit Zuid-Afrika al aankomen, is het aanbod nog steeds beperkt en de kwaliteit nog niet optimaal."

"Het Turkse grapefruit en dat van Corsica zie je op dit moment niet meer op de markt. We hebben ook gehoord dat het Israëlische grapefruit om politieke redenen wat afzetproblemen heeft ondervonden op de Franse markt", vertelt Barber over de concurrentie met andere landen. "Aan de andere kan hebben we dit jaar nauwelijks fruit uit Florida gezien."

Pomelos MBC verwacht het jaar af te sluiten met een afzet van 16,5 miljoen kilo Spaans en 2,5 miljoen kilo Zuid-Afrikaans grapefruit.

Voor meer informatie:
Miguel Barber
Pomelos MBC
Avinguda de l'Estatut, 5 . P. I. Les Vinyes
46711 Miramar (Valencia) – Spanje
Tel: +34 962 81 91 08
[email protected]
www.pomelosmbc.es

Publicatiedatum: