Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Egyptische aardappelen krijgen toegang tot Marokkaanse markt"

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft de Egyptische minister van Landbouw en Landherwinning, Elsayed Al-Qasir, aangekondigd dat de Marokkaanse markt nu open staat voor Egyptische aardappelen. Deze prestatie is een onderdeel van de strategie van het ministerie om de export van Egyptische land- en tuinbouwproducten te vergroten, met als doel de economie te versterken door verbeterde valutareserves. Een officiële verklaring van het Egyptische ministerie benadrukte de goedkeuring van de Marokkaanse landbouwautoriteiten (ONSSA) voor de import van Egyptische aardappelen, wat directe exportactiviteiten naar Marokko mogelijk maakt. Met deze stap wordt verwacht dat de diversiteit van Egyptische landbouwexporten wordt vergroot.

De land- en tuinbouwsector in Egypte heeft aanzienlijke groei doorgemaakt, met een exportvolume van meer dan 2,2 miljoen ton in het eerste kwartaal, ter waarde van ongeveer $1,5 miljard. Dit markeert een stijging van $300 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks wereldwijde uitdagingen in de toeleveringsketen en selectieve exportbeperkingen. Als de op één na grootste exportsector van Egypte heeft de land- en tuinbouwsector vorig jaar $9 miljard aan inkomsten gegenereerd uit verse en verwerkte producten, wat aanzienlijk heeft bijgedragen aan de buitenlandse valutareserves en de economische stabiliteit van het land.

Bron: moroccoworldnews.com

Publicatiedatum: