Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Sinds november leveren we al aardbeien aan retail"

Los van de handelsresultaten wordt het Zuid-Italiaanse aardbeienseizoen door insiders bestempeld als zeer ongewoon op teeltgebied en dat al vanaf de herfst, toen slechte wortelvorming de telers dwong vele planten te vervangen, wat uiteindelijk leidde tot enig oponthoud in de ontwikkeling van de gewassen.

Punnets voor de retail

Giuseppe Zuccarella, teeltmanager van telersvereniging OP Zuccarella: "In de regio Basilicata lijkt er vooral wat product aan de trayplanten te ontbreken, een type plant dat van meet af aan stress heeft ondervonden. De opbrengsten blijven laag en ook de komende dagen zullen nog tot 40% minder volumes worden geoogst dan in dezelfde periode van vorig jaar. Wij hebben er met een daling van 5% minder last van. Al van begin november zorgen we dagelijks voor premiumaardbeien, toen we de bestaande klanten noodgedwongen om beurt bedienden. Consistentie, kwaliteit en kwantiteit zijn de pluspunten die ons onderscheiden. Op dit moment worden er dagelijks net geen 40 ton aardbeien verzonden naar 20 supermarktketens. Ondertussen zijn de prijzen met 15-20% gestegen. We zien geen grote concurrentie: er is ruimte voor iedereen en het aanbod is beperkt, terwijl de vraag levendig blijft."

Giuseppe Zuccarella

Het aardbeienseizoen zal voor de coöperatie niet snel eindigen. Momenteel is er 40 hectare in productie. "We zijn enkele technieken aan het verfijnen die ons in staat stellen om 10 maanden per jaar aardbeien van goede kwaliteit te leveren, mede dankzij doordragende rassen. Voor de warmste maanden hebben we een nieuwe methode om voor schaduw te zorgen en ook een vernevelingssysteem. Op die manier zullen we tot eind juli voldoende volumes aardbeien van premiumkwaliteit kunnen oogsten."

Voor meer informatie:
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi, 16
Scanzano Jonico (MT) – Italië
Tel: +39 (0)835 418009
[email protected]
opzuccarella.it
Facebook: opzuccarella

Publicatiedatum: