Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterke vraag naar Italiaanse aardbeien

Bestaande klanten om beurt bedienen

Twee weken geleden is het aardbeienseizoen voor de Zuid-Italiaanse coöperatie Zuccarella weer van start gegaan. Commercieel manager Luca Zuccarella meldt dat vraag en aanbod momenteel niet in evenwicht zijn: de vraag naar aardbeien is op dit moment heel sterk, zowel van Italiaanse als buitenlandse kopers.

"De hoeveelheid geoogst product neemt geleidelijk toe. We krijgen dagelijks bestellingen binnen voor 14-15 pallets, maar we zien er maximaal 5 binnenrijden in het magazijn. In plaats van de volumes te spreiden om iedereen een beetje te geven, hebben we besloten om een beurtrol in te lassen, zodat elke klant voldoende kartons krijgt wanneer het zijn beurt is. Het systeem werkt en de klanten zijn redelijk tevreden. We kunnen niet klagen over de prijzen, we hebben geen moeite om de teeltkosten te dekken. De markt reageert goed en met Kerst in zicht zal de afzet alleen maar verbeteren. We hebben dit seizoen een aardbeienareaal van ongeveer 40 hectare."

Het merendeel van de aardbeien van Zuccarella is bestemd voor de Italiaanse retail. "Ongeveer 80% gaat naar supermarktketens in Italië, het resterende deel naar groothandelsmarkten in het land en Duitse verkoopkanalen. We oogsten nu dagelijks aardbeien van de vroege variëteiten uit bewortelde stekken, zoals Fortuna, Limvalnera, Red Sayra, Samantha, NSG 203 (Marimbella®) en Inspire. De komende twee weken verwachten we een opbrengsttoename van 10%. Er zijn drie verpakkingsformaten beschikbaar: 250 g, 300 g en eenlaagse kartons van 500 g."

"Bij de nieuwe planten zijn er wat problemen met de beworteling. Daarom denken we dat de opbrengst in de hele regio Basilicata in de maanden januari en februari 2024 wat lager zal zijn", besluit Luca Zuccarella.

Brochures voor inkoopverantwoordelijken retail:
Klik hier voor de aardbeien.
Klik hier voor de sinaasappelen.

Voor meer informatie:
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi, 16 - Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 418009
[email protected]
facebook/opzuccarella
opzuccarella.it

Publicatiedatum: