Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Finse Aardappelsector Vereniging PAYR sluit zich aan bij Europatat

Europatat verwelkomt PAYR, de Finse Aardappelsector Vereniging, als Nationale Vereniging, waardoor het aantal landen dat door haar leden wordt vertegenwoordigd op 21 komt.

Opgericht in 2015, heeft PAYR verschillende kleinere aardappelverenigingen samengebracht om een coöperatieve groep te vormen die namens de gehele aardappelwaardeketen in Finland kan spreken. PAYR zet zich ook in voor de afzet van aardappelen en ondersteunt onderzoek op dit gebied. De vereniging verkrijgt financiering voor haar activiteiten uit projecten en partners die betrokken zijn bij de aardappelsector.

Het bestuur van de vereniging bestaat uit 9 leden die elk een van de 8 categorieën van de Finse aardappelwaardeketen vertegenwoordigen: industrie van consumptieaardappelen, productie van consumptieaardappelen, consumptieaardappelen en marktsector, zetmeelindustrie, productie van zetmeelaardappelen, pootaardappel, onderzoek en advies, en vroege aardappel. Op dit moment is de heer Markus Jussila voorzitter van het bestuur, die de industrie van consumptieaardappelen vertegenwoordigt, terwijl de heer Timo Myllymäki, die de pootaardappelbranche vertegenwoordigt, de vicevoorzitter is. Laila Matikainen is de vertegenwoordiger van de vereniging.

Elk jaar komen de leden van PAYR samen voor een tweedaags Aardappel Winter seminar, waar het doel is om aardappelprofessionals te voorzien van actuele en belangrijke informatie over een breed scala aan onderwerpen, inclusief onderzoek, regelgeving en technische innovaties.

Voor meer informatie:
Europatat
Rue des Deux Églises 26
1000 Brussel - België
Tel: +32 (2) 229 21 56
[email protected]

Publicatiedatum: