Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Green Fruits (Spanje)

"Mooie resultaten beste verdediging van coöperatief model"

In april 2018 besloten drie Valenciaanse citrusbedrijven, Cooperativa Citrícola de La Safor (Gandía), S.A.T. Novacitrus (Oliva) en Cooperativa Agrícola de Pego (Alicante) hun krachten te bundelen in Green Fruits. In 2021 sloot Copal (Algemesí) zich aan en in oktober 2022 werd de toetreding van Alzicoop (Alzira) goedgekeurd.

In juni 2023 zette Green Fruits zijn groeiproces voort door middel van een samenwerkingsovereenkomst met Soex2. De coöperatie is nu verantwoordelijk voor de afzet van het citrus van Soex2, voornamelijk clementines van het Clemenules ras.

Ondertussen bedraagt het handelsvolume van Green Fruits ongeveer 115.000 ton, voornamelijk sinaasappelen en mandarijnen. In lijn met de resultaten van het boekjaar 2022-2023 die onlangs door Anecoop zijn gepresenteerd, heeft Green Fruits ook haar omzet verhoogd. Die bereikte € 55 mln, 11,9% meer dan in 2021-2022, ondanks een afname van het volume.

"Dergelijke resultaten kunnen presenteren ondanks de geopolitieke situatie, inflatie en gevolgen van klimaatverandering is de beste verdediging van het coöperatieve model", zegt Josep Vicent Salort, voorzitter van Green Fruits. "Als dit de resultaten zijn die we behalen onder ongunstige omstandigheden, wat kunnen we dan niet bereiken in een gunstiger scenario?"

Tijdens de Algemene Vergadering die op 25 maart werd gehouden, werd goedgekeurd om de liquidatie aan de leden met 6% te verhogen ten opzichte van vorig jaar.Synergieën tussen leden
De synergieën tussen de verschillende pakstations hebben het mogelijk gemaakt om de verwerking te optimaliseren. "Dit is slechts één voorbeeld van het voordeel van efficiënt beheer en kostenreductie door integratie. Ook productdiversificatie, met kaki en avocado als laatste toevoegingen door de meest recente integraties, voegen waarde toe aan ons portfolio", legt Salort uit.

Het integratieproces van Green Fruits werd vanaf het begin aangedreven en geadviseerd door tweedegraadscoöperatie Anecoop. "We zijn trots op het succes van onze leden. Het bevestigt dat het coöperatieve model economisch levensvatbaar is zonder af te zien van betrokkenheid bij de gemeenschap", zegt Alejandro Monzón, voorzitter van Anecoop.

Voor meer informatie:
Green Fruits Coop. V
C/Crta Gandía 32, entlo. C izq.
46780 Oliva (Valencia) – Spanje
Tel: +34 96 285 18 88
[email protected]
greenfruits.es

Anecoop
Monforte, 1. Entresuelo
46010 Valencia (Spanje)
info@anecoop
anecoop.com

Publicatiedatum: