Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Samen met al die leuke mensen de wereld iets biologischer kleuren"

Michaël Wilde start advies- en projectbureau The Organic Embassy

Michaël Wilde is recent gestart met zijn biologisch advies- en projectbureau, The Organic Embassy. "Met The Organic Embassy hoop ik bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties te helpen om concrete stappen te zetten om biologische landbouw en voeding in Nederland te laten floreren."

Hij geeft graag wat meer toelichting: "Een ambassade is een plek waar men terecht kan voor hulp, advies en ondersteuning. Veel bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties willen aan de slag (of verder gaan) met biologische landbouw en voeding, maar worden in mijn beleving te vaak gehinderd door een gebrek aan kennis, een beperkt netwerk en een gering draagvlak. Hierdoor houden ze de 'biologische boot' af. Mijn doel als 'biologische ambassadeur' is om deze partijen te ondersteunen bij het zetten van de volgende belangrijke stap, en zo Nederland steeds meer biologisch te kleuren", aldus Michaël.

Michaël Wilde

Lees hieronder de blog die hij schreef naar aanleiding van de start van The Organic Embassy:

Waar ik mij goed voel, ben ik thuis
Sinds mijn vertrek bij Bionext heb ik veel kopjes koffie gedronken met interessante en bevlogen contacten uit mijn netwerk. Om met al die boeiende mensen af te spreken, reis ik zoveel mogelijk met de trein. Aangezien ik nu iets minder druk ben dan de afgelopen vier en een half jaar, kijk ik wat vaker uit het raam en minder naar mijn laptop of telefoon.

Zo viel mij onlangs voor het eerst een tekst op die groot op de gevel van het Albeda College in Rotterdam, langs het spoor, staat. De quote afkomstig van Erasmus luidt: "Waar ik me goed voel, ben ik thuis." Je kunt zo'n mooie zin op verschillende manieren interpreteren, maar als ik hem even op mezelf betrek, voel ik me goed en ben ik dus thuis in de diverse, hoopgevende wereld van biologische landbouw en voeding... en dat is al 18 jaar het geval.

  • Het voelt namelijk goed om deel uit te maken van een sector waar boeren, telers, verwerkers, handelaren, importeurs en winkeliers elkaar actief opzoeken, niet alleen om een gezonde (biologische) boterham te verdienen, maar ook omdat we beseffen dat alleen door samen te werken we een positieve impact kunnen hebben.
  • Ik voel me thuis bij een vorm van landbouw die niet alleen gebaseerd is op geld verdienen maar op kernwaarden: Zorg, Ecologie, Gezondheid en Eerlijkheid (ZEGE).
  • Het voelt goed om deel uit te maken van een vorm van voedselproductie die breed wordt gezien als toekomstbestendig, als een belangrijk onderdeel van de oplossing rondom de grote milieucrises van deze tijd.
  • Het voelt goed dat er een sterk, herkenbaar, internationaal, goed gecontroleerd, onafhankelijk biologisch keurmerk is.
  • Ik voel me thuis bij het idee dat biologische boeren en telers zoveel mogelijk de samenwerking opzoeken met de natuur in plaats van deze te bestrijden.

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn en moeten we zeer kritisch blijven, want er gaat nog veel mis. Maar in een tijd waarin niet alleen onze natuur wordt gesloopt, maar ook wetgeving om diezelfde natuur te beschermen, is het essentieel om de "hoe dan wel-vraag" te kunnen beantwoorden. Biologische systeemlandbouw is één van de belangrijke antwoorden op die kernvraag en laat zien dat je niet hoeft te kiezen tussen natuur en voedselproductie.

Dat voelt goed, daar voel ik me thuis, en daarom zal ik mij, via The Organic Embassy, blijven inzetten om samen met al die leuke mensen de wereld iets biologischer te kleuren.

Voor meer informatie:
Michaël Wilde
The Organic Embassy
06 20535063
[email protected]
www.organicembassy.nl

Publicatiedatum: