Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse pootaardappelrassen in Oeganda geteeld

In Oeganda zijn aardappelen van vitaal belang voor voedselzekerheid en economische stabiliteit. Traditioneel hebben Oegandese boeren lokale aardappelrassen geteeld, maar er is een groeiende interesse in Nederlandse rassen vanwege hun geschiktheid voor verwerking in producten zoals frites en chips. Echter, de historisch hoge kosten voor het importeren van Nederlands pootgoed waren tot nu toe een belemmering.

Kilimo Kisasa Limited, werkzaam in het Zombo-district van Oeganda, heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke leverancier van pootaardappelen, met name Nederlandse rassen zoals Taurus en Sagitta, voor de Oost-Afrikaanse markt. Door deze rassen lokaal te telen, kan Kilimo Kisasa ze tegen gereduceerde prijzen aanbieden, wat financieel voordelig is voor Oegandese boeren. Bovendien draagt dit bij aan lagere CO2-emissies vanwege de lokale aanwezigheid en het verminderen van transportafstanden.

De inspanningen van het bedrijf worden ondersteund door een samenwerking met de Ambassade van Nederland, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en andere belanghebbenden, met als doel de waardeketen van de Nederlandse aardappelvariƫteit in Oeganda te ontwikkelen. Dit omvat training in duurzame teeltpraktijken en het implementeren van effectieve betalingssystemen. Dit initiatief streeft ernaar de voedselzekerheid te verbeteren en de inkomsten van boeren te verhogen door middel van duurzame teelt.

Bron: kilimokisasa.com

Publicatiedatum: