Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrícola MC

Over enkele dagen grote hoeveelheden Spaanse blauwe bessen verwacht

De storm Nelson, die het Iberisch schiereiland tijdens de afgelopen paasweek heeft getroffen, heeft gezorgd voor een opmerkelijke verbetering van de waterreserves van Andalusië, waardoor de vooruitzichten voor de waterverdeling voor het komende irrigatieseizoen er over het algemeen positiever uitzien. Echter, in de provincie Huelva hebben de neerslag en de bewolkte dagen een duidelijke vertraging veroorzaakt in de rijping van de blauwe bessen, juist wanneer er een piek in de oogst zat aan te komen.

"De pauzeknop werd ingedrukt in de oogst net op een moment dat er een goede vraag is naar blauwe bessen. Eind deze week zullen we weer meer volumes beschikbaar hebben. Het probleem is dat het tot nu toe zo langzaam is gegaan dat er opeens veel fruit tegelijk zal worden geplukt", zegt Higinio Cardona van Agrícola MC. "Vanaf 15 april zal er in Huelva heel veel product voorhanden zijn."

"Toe nu toe was de vraag groter dan het aanbod", merkt Higinio op. "De prijzen waren vrij goed, maar dat komt door de beperkte beschikbaarheid. Nu zal de oogst pieken op een moment dat Marokko al druk uitoefent. Daar is het warmer dan hier en het fruit rijpt er eerder. Het komt met aanzienlijke volumes op de markt."

"We horen dat er dit jaar over het algemeen minder blauwe bessen zijn, dus we hopen dat dit helpt om de minder goede start van het seizoen een beetje te compenseren. Het kan nog, want we ronden pas medio juni af."

Voor meer informatie:
Agrícola MC
Carretera Gibraleón-San Bartolomé
Gibraleón (Huelva) – Spanje

Publicatiedatum: