Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocado wordt luxeproduct in Colombia

Avocado is een veel geconsumeerde fruitsoort in Colombia, maar door een opmerkelijke prijsstijging wordt het er nu als een luxeartikel beschouwd. Handelaren en consumenten zijn bezorgd.

Op de groothandelsmarkt van Antioquia is de prijs j-o-j gestegen van $ 3,679 naar $ 6,329 per kilo en in Bogotá van $ 5,440 naar $ 8,031 per kilo. De stijging wordt toegeschreven aan een beperkte beschikbaarheid door de overgang tussen de verschillende oogsten.

Katheryn Mejía, directeur van Corpohass, legt uit dat de hoofdoogst in februari is afgerond en de volgende half april van start gaat. Ook de toename van de binnenlandse vraag door de verwerkende industrie voor avocadopasta en -olie en de impact van El Niño en andere weersomstandigheden hebben bijgedragen aan de prijsstijging.

Ondanks deze uitdagingen is de export van Colombiaanse Hass-avocado's in januari met 53% toegenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Echter, de overgang tussen oogsten heeft voor schommelingen gezorgd, met een afname van 44,7% in februari. Corpohass voorziet een groei van 20% in de export tegen het einde van 2024.

Colombia exporteert avocado's naar landen zoals Nederland, de Verenigde Staten, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Duitsland en Hong Kong. Het probeert ook toegang te krijgen tot markten zoals Chili en Azië.

Bron: portafolio.co

Publicatiedatum: