Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadezen investeren in Oekraïense aardappelsector

Voormalig parlementslid van Prince Edward Island, Wayne Easter, en zijn zakenpartner, Allan Parker, zijn sinds vorig jaar bezig in Oekraïne met als doel de economische en agrarische vooruitzichten van het land te verbeteren, met een speciale focus op de aardappelsector. Hun initiatieven omvatten het verbeteren van de kwaliteit van aardappelen om betere marktprijzen te verkrijgen, evenals het opzetten van een Oekraïense certificering voor pootaardappelen om de kwaliteit te waarborgen. Ze hebben plannen om Canadese landbouwtechnologie en expertise te introduceren in Oekraïne.

"We streven ernaar om de geloofwaardigheid van Canada in Oekraïne te vestigen, wat zou moeten leiden tot verbeterde handelsrelaties en hopelijk een impuls zou geven aan de economieën van beide landen," verklaarde Easter. Zijn motivatie ontstond tijdens economische discussies op de Rebuild Ukraine-conferentie in Toronto in 2022. Samen met Parker en twee andere partners richtten ze Razom Invest Canada Inc. op, met het hoofdkantoor in PEI, om de export van Canadese goederen, diensten en technologie naar Oekraïne te bevorderen.

Het initiatief streeft ernaar om problemen aan te pakken met betrekking tot de kwaliteit van Oekraïense aardappelen, die worden toegeschreven aan oogst-, hanterings- en opslagpraktijken. Razom heeft apparatuur geïmporteerd uit Nederland en heeft plannen om Canadese aardappelteelttechnologie te introduceren. Bovendien zal het samenwerken met Oekraïense partners om de teelt te verbeteren.

Een deel van Razom's activiteiten wordt gefinancierd door een bijdrage van $40.000 van de regering van PEI, bedoeld ter ondersteuning van de promotie van Canadese expertise in Oekraïne en het dekken van reiskosten. De rest van de financiering komt van de vier partners die betrokken zijn bij het initiatief.

Bron: theglobeandmail.com

Publicatiedatum: