Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste vroege aardappelen in Murcia gerooid

De eerste Spaanse vroege aardappelen worden al gerooid in Murcia, terwijl in Sevilla de start van het seizoen nog enkele dagen op zich laat wachten.

"Gisteren hebben we de eerste auto met het vroege ras Soprano uit Cartagena geladen, al zijn dat nog beperkte hoeveelheden", vertelt José Peláez, manager van Sevillana de Patatas, een bedrijf gespecialiseerd in de teelt, verwerking en afzet van vroege aardappelen. Het distribueert ongeveer 10.000 ton per jaar.

"Het zal nog ongeveer 15 tot 20 dagen duren voordat er significante hoeveelheden vroege aardappelen uit Cartagena beschikbaar zijn. Op dat moment zal ook Sevilla beginnen met de oogst", zegt José Peláez.

"Hoewel in Sevilla er met twee weken vertraging is gepoot vanwege de regen in november en begin december, hebben gunstige temperaturen tijdens de winter en de lente en de afwezigheid van vorst ervoor gezorgd dat het rooien op het gebruikelijke tijdstip van start kan gaan."

"Bovendien heeft het vorige week flink geregend, zodat we bijna niet meer moeten irrigeren. Toch heeft die overvloedige regenval ook schade veroorzaakt op sommige percelen en er is nu een groter risico op schimmels", legt hij uit.

"Vanaf eind april zullen we aanzienlijke hoeveelheden vroege aardappelen beschikbaar hebben in Sevilla", kondigt José Peláez aan. "Het tekort aan pootgoed was een beperkende factor dit seizoen. Het heeft de kosten aanzienlijk verhoogd en we werden gedwongen om andere rassen dan de gebruikelijke te poten. Samen met de onzekerheid door de droogte heeft het ertoe geleid dat het areaal in de provincie Sevilla enigszins is gekrompen."

Voor meer informatie:
José Peláez Izquierdo
Sevillana de Patatas
Mob: +34 659454537 (Spanje)
[email protected]
sevillanadepatatas.com

Publicatiedatum: