Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In de VS populaire Dekopon mandarijn ook in Spanje op de markt

In het Spaanse citrusaanbod is er ook plaats voor rassen die door hun kleur, vorm en smaakkwaliteit interessante nicheproducten zijn en zo een aantrekkelijke en winstgevende diversificatie vormen op het traditionele assortiment. Quivia, een familiebedrijf in de vierde generatie uit Alicante, heeft zich in dit soort citrus gespecialiseerd.

"We richten ons op de teelt van hoogwaardig citrus en uitzonderlijke rassen, waaronder de Rosa citroen", zegt Vicente Quirante. "Deze citroen heeft roze vruchtvlees, een apart aroma en strepen op de schil. Met deze kenmerken kan hij gemakkelijk ontsnappen aan de huidige prijsdynamiek op de markt", legt hij uit. "De citroen is lang houdbaar op de plant en de bloei is steevast goed. Sommige van onze bomen zijn al meer dan tien jaar oud en de vegetatieve en generatieve kracht is stabiel."

"De vraag is natuurlijk de grootste uitdaging voor dit ras. Het is een product voor een nichemarkt, vooral gericht op cocktailbars en de betere horeca-etablissementen. Toch zijn er veel merken en supermarktketens in het premiumsegment die, aangetrokken door de Rosa citroen, contact met ons opnemen."

"Daarnaast bieden we gedurende het seizoen de beste conventionele en biologische citroenen aan: de Fino citroen van oktober tot mei en de Verna citroen van april tot augustus."

"Ook opvallend in ons aanbod is de Dulce lime, voor velen het meest aromatische product in ons assortiment. De schil is extreem aromatisch en de smaak zeer zoet, wat verwarrend kan zijn voor consumenten die gewend zijn aan zure limes of citroenen. Ook dit product vindt vooral aftrek in cocktailbars en de horeca, naast patisserie", vertelt Vicente.

"Leanri heeft de consumenten verrast"
Quivia staat ongetwijfeld voor innovatie maar ook voor toewijding. "We zijn pioniers in het gebruik van ozon in de tuinbouw en van residuvrije ontkalkingssystemen. We hebben ook 580 zonnepanelen. Tegenwoordig produceren we 80% van de energie die we nodig hebben en tegen 2030 willen we de 100% bereiken."

Deze investering in duurzaamheid gaat hand in hand met de consolidatie van het bedrijf in het premium fruitsegment, onder meer met de introductie van de mandarijnen Leanri en Dekopon. "Leanri is een mandarijn die de consumenten heeft verrast. Zo hebben we verschillende blinde proeverijen gedaan en telkens werd Leanri gekozen boven de concurrenten. Leanri heeft een opvallend roodachtige kleur en goede maten. Het gemiddelde gewicht is 200 gram. De mandarijn is gemakkelijk, snel en schoon te pellen. Maar binnenin zit de echte magie, met pitloze, knapperige partjes vol sap. Onze oogstprognose voor Leanri is ongeveer 2 mln kilo."

"De mandarijn Dekopon, waarvan de wetenschappelijke naam Shiranui is, is een van onze nieuwste troeven. Het is een mandarijn die de markt in de Verenigde Staten aan het innemen is en in Spanje wordt hij momenteel verkocht door Quivia."

"Deze uit Japan afkomstige mandarijn heeft een opvallend uiterlijk met een uitstulping. De mandarijn is echt groot – hij weegt gemiddeld 400 gram – en heel eenvoudig te pellen. De smaak is mild, het vruchtvlees zijdezacht, zonder pitjes en met een uniek aroma. Onze oogst van deze mandarijn neemt nog steeds toe, maar aangezien het een weinig bekend product is, moet de teelt afgestemd worden op de vraag."

"We blijven werken aan het bieden van de beste kwaliteit en de beste rassen. In Spanje leveren we aan huis en we hebben een stand op de groothandelsmarkt in Alicante, waar we ons volledige assortiment citrus aanbieden, maar ook andere kwaliteitsvolle lokale producten."

Voor meer informatie:
Quivia
Plaza Miguel Hernández, 1
03181 Torrevieja (Alicante) – Spanje
Tel: +34 672 092 261
[email protected]
https://quivia.es

Publicatiedatum: