Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit Village neemt 42.455 m² aan percelen van gemeente West Betuwe

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente West Betuwe maakt bekend dat de gemeente West Betuwe voornemens is om verschillende percelen van een grootte van 42.455 m² inclusief opstallen te verkopen aan Fruit Village, zo maken ze bekend.

De koper is de enige serieuze gegadigde
De gemeente is van oordeel dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor overeenkomst.

Hierbij zijn de volgende aspecten in overweging genomen:

  1. Binnen de gemeente is hoognodig en noodzakelijk behoefte aan goede huisvesting voor arbeidsmigranten zoals vervat in de beleidsregel "Huisvesting Arbeidsmigranten West Betuwe" en kaderstellende notitie "Aanvullende kaders grootschalige huisvesting arbeidsmigranten West Betuwe 2022". De beoogde koper is bereid en in staat om de te verkopen percelen te ontwikkelen conform deze beleidskaders.
  2. De beoogde koper houdt zich bezig met projectontwikkeling en heeft zich - evenals mede initiatiefnemers - bereid en in staat verklaard tot het ontwikkelen van hoogwaardige en kwalitatieve tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten door het project Fruit Village B.V op korte termijn te ontwikkelen en realiseren, zodat aan de gewenste versnelling van de realisatie van nieuwe huisvestingslocaties kan worden gewerkt en het tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten kan worden opgelost. De beoogde koper heeft hiertoe een omgevingsvergunning aangevraagd.
  3. De gemeente West Betuwe heeft een RHA-subsidie ontvangen voor de realisatie van het project Fruit Village B.V. De beoogde koper is bereid zich te committeren aan de subsidievoorwaarden, inhoudende het realiseren van circa184 flexibele wooneenheden onder de aftoppingsgrenzen voor specifieke aandachtsgroepen.
  4. De beoogde koper kan door middel van contractuele relaties met mede initiatiefnemers voldoen aan de gemeentelijke wens dat de te huisvesten arbeidsmigranten nabij de fruitveiling werkzaam zijn.
  5. De beoogde koper heeft zich bereid verklaard om alternatieve huisvesting te waarborgen voor de huidige huurders van de opstallen op de te verkopen percelen voor een maximaal kostprijs dekkende huur.

Bron: Overheid

Publicatiedatum: