Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode Zee-terreur van invloed op Egyptisch knoflookseizoen

Dit seizoen is het areaal voor Egyptische knoflook bijna gehalveerd omdat veel telers ervoor hebben gekozen om uien te planten. Hierdoor is de aanvoer van Egyptische knoflook sterk verminderd.

Ralph Nakhal van de Egyptische teler Tomna: "Op dit moment is Egyptische knoflook erg duur. Normaal gesproken dalen de prijzen rond deze tijd van het jaar, maar helaas is dat nu niet het geval. Het aanbod op de lokale markt is laag en de waarde van de Egyptische pond stijgt ten opzichte van de Amerikaanse dollar, wat resulteert in hogere prijzen voor onze klanten."

Egypte bevindt zich momenteel aan het begin van het knoflookseizoen, met name verse knoflook wordt naar Europa geëxporteerd. Volgens Nakhal concurreert het land in deze fase van het seizoen met Argentinië, China en Spanje, die nog oude oogsten hebben.

Hoewel de crisis in de Rode Zee naar verwachting niet dezelfde impact zal hebben op het Egyptische knoflookseizoen als die van citrus, zal het wel enige invloed hebben. "Tot nu toe zijn we nog niet begonnen met het seizoen van gedroogde knoflook, dat normaal gesproken wordt geëxporteerd naar het Verre Oosten, met name Taiwan en Australië. We beginnen met verzenden rond de eerste week van mei. We hopen dat de crisis tegen die tijd voorbij zal zijn, anders zullen de hoeveelheden die naar deze landen worden verzonden zeker kleiner zijn."

"Vanwege het tekort aan aanbod en de grote vraag is het onwaarschijnlijk dat het seizoen verstoord zal worden. Onze alternatieve markten in het Midden-Oosten en het Westen zullen naar verwachting een stabiele vraag blijven behouden," besluit Ralph.

Voor meer informatie:
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
Tel: +20 100 2717 275
ralph@tomna.farm
www.tomna.farm

Publicatiedatum: