Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Freddi Prodotti Ortofrutticoli

"Voldoende gele uien in Italië, wit en rood zijn schaars"

"De Italiaanse witte ui is op, en wie er nog heeft, heeft ze bewaard om aan de programma's te voldoen, maar op de vrije markt zijn ze niet te vinden", beweert de Italiaanse uienspecialist Matteo Freddi. "Van de rode is er weinig product beschikbaar en de prijzen zijn zeer hoog. Van gele uien daarentegen zijn er voldoende volumes en we zullen zonder grote problemen eind mei bereiken."

Matteo Freddi

"De gele uien komen uit Italië, waar de kwaliteit goed is, en uit Nederland en Oostenrijk. De maten 6-8 worden in kratten van 10 kilo op de groothandelsmarkten verkocht voor ongeveer € 1 per kilo, of zelfs iets meer. Maar mocht Egypte volgende week de export toestaan, dan zou er een flinke hoeveelheid tegen een concurrerende prijs op de markt komen. De kwaliteit van de Italiaanse gele uien is echter over het algemeen superieur."

Matteo Freddi

"Voor wie goede opbrengsten en kwaliteit had in 2023/2024, is het een onvergetelijk seizoen geweest. De telers die geen last hadden van slechte weersomstandigheden hebben goede zaken gedaan, zoals in bepaalde gebieden in Piëmont en Fucino. In andere streken konden de opbrengsten en de kwaliteit tegenvallen door stortregens, overstromingen, hagel en vervolgens droogte. Velen ontvingen ongeveer € 0,60 per kilo voor hun uien, tegenover € 0,15 per kilo in andere seizoenen."

De sjalot zal beschikbaar zijn tot eind juni en de kwaliteit ziet er uitstekend uit. Daarentegen heeft de Borettana ui problemen met de houdbaarheid gehad en is ze momenteel niet meer beschikbaar.

Voor meer informatie:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) – Italië
Tel: +39 (0)522 679831
commerciale@cipollefreddi.it
www.cipollefreddi.it

Publicatiedatum: