Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere en stijgende prijzen voor Egyptische knoflook dit seizoen

Prijzen voor Egyptische knoflook, waarvan het seizoen net begonnen is, blijven stijgen, door lagere volumes, hoge vraag en de waardering van de lokale munteenheid.

Mina Anthony, CEO van E2M: "De prijzen voor knoflook liggen veel hoger dan vorig seizoen en blijven stijgen, voornamelijk omdat het areaal drastisch is afgenomen. Veel knoflooktelers hebben dit seizoen de voorkeur gegeven aan het telen van uien. De enorme wereldwijde en lokale vraag naar uien heeft hun prijs minstens verdrievoudigd."

Een lager aanbod wordt geconfronteerd met een sterke vraag. "De vraag is dit seizoen erg sterk, voornamelijk vanuit landen zoals Canada, de VS, Australië en Brazilië. Taiwan is dit seizoen iets trager, omdat ze lage prijzen uit Egypte verwachtten."

"Een andere factor die bijdraagt aan de hogere prijzen is de waardering van het Egyptische pond tegenover de dollar", zegt Anthony. Na een lange en scherpe depreciatie, wint de EGP aan waarde. Van 70 EGP voor 1 USD aan het begin van het jaar (parallelle koers van de zwarte markt, die representatiever is voor de markt dan de officiële koers) wordt 1 USD vandaag omgewisseld voor 48 EGP.

"De gemiddelde prijs is gestegen van 1,1 USD/kg voor verse knoflook aan het begin van vorig seizoen naar 1,6 USD vandaag, een toename van 45%. Prijzen zullen hoger zijn voor droge knoflook later in het seizoen, aangezien knoflook de helft van zijn gewicht verliest. Om al deze redenen wordt verwacht dat de prijzen alleen maar zullen stijgen in plaats van dalen voor de rest van het seizoen," concludeert Anthony.

E2M voor Import/Export en Commerciële Agentschappen in Caïro staat bekend als een van de snelst groeiende bedrijven in Egypte, gespecialiseerd in de export van verse land- en tuinbouwproducten uit het hele land.

Voor meer informatie:
Mina Anthony
E2M
Tel: +201271227787
m.anthony@e2m-eg.com
www.e2m-eg.com

Publicatiedatum: