Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse Araban Sarımsağı-knoflook krijgt BOB-status

De Europese Unie heeft de Araban Sarımsağı-knoflook, die exclusief wordt geteeld in het district Araban van Gaziantep, Turkije, de status van beschermde oorsprongsbenaming (BOB) toegekend. Hiermee wordt het de tweede Turkse knoflookvariëteit, na de Taşköprü Sarımsağı-knoflook, die deze erkenning krijgt, wat de unieke kwaliteiten benadrukt die voortkomen uit de specifieke geografische en klimatologische omstandigheden van het teeltgebied.

Ambassadeur Nikolaus Meyer-Landrut, hoofd van de EU-delegatie in Turkije, benadrukte het belang van deze erkenning voor de Turkse land- en tuinbouw, waarbij hij de rol van de BOB-status onderstreepte bij het vergroten van het consumentenbewustzijn en de marktwaarde van het authentieke product. De grootstedelijke gemeente Gaziantep, in samenwerking met de Kamer van Landbouw in Araban, nam het voortouw in de aanvraag voor de BOB-status, met als doel de marktaanwezigheid van de knoflook, inclusief afgeleide producten zoals knoflookpoeder en zwarte knoflook, verder te promoten en te ontwikkelen.

Lokale telers en landbouwadviseurs in Gaziantep uiten hun optimisme over de impact van de BOB-erkenning op de merkwaarde en het exportpotentieel van de Araban Sarımsağı-knoflook, waarbij ze vergelijkingen maken met het succes van Gaziantep Baklavası in het verkrijgen van internationale bekendheid.

Voor meer informatie: eeas.europa.eu

Publicatiedatum: