Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bill Gates teelt aardappelen voor de frietjes van McDonald's

Bill Gates bezit een teeltbedrijf in de staat Washington die aardappelen teelt voor de Franse frietjes van McDonald's, een feit dat bevestigd is door Snopes en erkend op de website van McDonald's. Deze connectie toont Gates' land, 100 Circle Farms, als een leverancier voor de fastfoodketen. Verworven in 2018, draagt het teeltbedrijf bij aan de aardappelvoorraad van McDonald's, maar is niet de enige leverancier, waarmee de overdrijving dat alle frietjes van McDonald's exclusief van Gates' teeltbedrijf komen, ontkracht wordt.

Lamb Weston, dat de aardappelen geteeld door 100 Circle Farms verwerkt, beweerde dat het teeltbedrijf tot 2.400 ton aardappelen per dag kan produceren, zoals vermeld op de website van McDonald's. Daarnaast verklaarde McDonald's dat het geen genetisch gemodificeerde aardappelen gebruikt, in tegenstelling tot beweringen geassocieerd met Gates. Per juni 2021 bezaten Gates, samen met zijn nu ex-vrouw Melinda, meer dan 108.862 ha aan landbouwgrond verspreid over 18 staten via hun investeringsgroep, Cascade Investments.

Bron

Publicatiedatum: