Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arctisch zonfeest: exotisch fruitfestival markeert terugkeer van het licht

Op 8 maart vierde Longyearbyen in Noorwegen de terugkeer van de zon na meer dan vier maanden duisternis met het jaarlijkse Solfestuka Fruktfest bij Svalbardbutikken. Tijdens dit unieke evenement, dat de diversiteit van de stad benadrukt met inwoners uit meer dan 50 nationaliteiten, werden exotische vruchten zoals mangostans, rambutans en guaves tentoongesteld. Deze tropische vruchten symboliseren warmte en zonlicht, wat een opvallend contrast vormt met het gebruikelijke dieet van de Arctische regio.

Het fruitfestijn is een initiatief van Longyearbyen om tegemoet te komen aan de multiculturele bevolking en weerspiegelt de wereldwijde verbindingen, zelfs op afgelegen locaties. Hoewel er milieuzorgen zijn over de CO2-voetafdruk van het transporteren van dergelijke vruchten naar het Arctisch gebied, worden deze als minder urgent beschouwd in vergelijking met bredere emissieproblemen in de regio. Het evenement fungeert ook als een culturele uitwisseling, waarbij bewoners kunnen genieten van smaken van thuis of nieuwe smaken kunnen ontdekken.

Bron

Publicatiedatum: